Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu pred početak priprema za prvi FIBA prozor kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov izjavio je da mu je ukazana velika čast i zahvalio se na poverenju da vodi nacionalni tim.

– Hvala na ukazanoj časti i poverenju što mi je data mogućnost da vodim tim Srbije. To je san svakog trenera i poseban momenat u mom trenerskom životu – rekao je Kokoškov u prvom obraćanju srpskim medijima, tri dana uoči starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

On se posebno zahvalio legendarnom treneru Dušanu Ivkoviću, koji je lično došao da ga dočeka u beogradskom hotelu Kraun Plaza.

– Ivković je intenzivno učestvovao u našim razgovorima i značajan uticao da do dogovora dođe. Naravno, hvala i mom timu Sakramentu i Vlade Divcu što su mi dozvolili da budem ovde.

– Drago mi je da sam ovde, nisam više tako mlad, imam staža i iskustva, ali bez obzira na sve prethodno, ovo je značajan trenutak – rekao je Kokoškov, koji je sa Savezom postigao dogovor da bude selektor u naredne četiri godine.

Kokoškov nije hteo da daje nikakva velika obećanja, ali je istakao da će ekipa dati sve od sebe.

– Neću da dajem nikakva obećanja, ali pripremaćemo se maksimalno, da budemo bolji od ostalih i sada u „prozorima“ i kasnije u kvalifikacijama za OI i nadam se i na Olimpijskim igrama. Mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe, bacićemo sve na teren i neće biti kalkulacija. Očekuju nas treninzi, najvažnije je da se mi upoznamo i saznamo ko smo mi -poručio je Kokoškov.

Kokoškov nije propustio priliku da potvrdio da je razgovarao i sa Aleksandrom Đorđevićem.

– Naravno da sam pričao. Sale je ostavio trag. On čovek ima svoje obaveze, kao i ja. Bili smo u kontaktu i to samo postaje međusobno poštovanje.

Da podsetimo, Srbija prvo gostuje u Finskoj 20. februara, a tri dana kasnije u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ dočekuje Gruziju.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime