Selektor košarkaške reprezentacije SrbijeIgor Kokoškov odlučio se da pored standardnih igrača, za predstojeće mečeve FIBA valifikacija za Evropsko prvenstvo pozove i pojedine srpske prvotimce iz Evrolige.

Prema saznanjima Sport Kluba, tako bi u timu mogli da se nađu Marko Gudurić iz Fenerbahčea i Vasilije Micić iz Anadolu Efesa. Naravno, za tako nešto biće potrebna dozvola dva kluba, jer se paralelno igraju utakmice u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.

U narednom prozoru Srbija će prvo igrati sa domaćinom, Gruzijom, 19. februara, a valja napomenuti da je ova selekcija već obezbedila plasman na završni turnir. Dva dana kasnije, sledi okršaj sa reprezentacijom Švajcarske, koji bi mogao da bude i presudan, s obzirom na to da smo od istog tima izgubili u prethodnom „bablu“.

Vrlo verovatno bi se za sve pronašlo neko prelazno rešenje, pa igrači iz Evrolige ne bi igrali protiv Gruzije, ali bi se stavili na raspolaganju selektoru za okršaj sa Švajcarskom, koji će biti od dosta većeg značaja. Pored Gudurića i Micića, na spisku će se svakako naći neki igrači iz Crvene zvezde i Partizana, a koji su već igrali za Srbiju tokom prošlog turnira.

Naš nacionalni tim trenutno zauzima drugo mesto u svojoj grupi sa dve pobede i dva poraza, ispred je selekcija Gruzije sa skorom 4-0, dok su iza nas Finska i Švajcarska koje imaju po jednu pobedu i tri neuspeha.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here