Vesti

Gradska opština Liverpul vikendom povremeno organizuje festival i prodajnu izložbu kulinarskih specijaliteta različitih etničkih zajednica, uz muziku i igre za decu i omladinu.
Reč je o manifestaciji koja se održava u Mekvori ulici, a okuplja na stotine gurmana i ljubitelja lepog provoda.

Među redovnim izlagačima je i naša ugostiteljka, Dragana Masojević Karna, vlasnica “Echo“ kafića, koja kolačima, tortama i drugim pecivima privlači pažnju ljubitelja slatkog zalogaja, dok se njena roba “prodaje kao alva“.

Tako je bilo i proteklog vikenda, kada su gurmani prosto razgrabili njene poslastice.
Kako nam je rekla, umetnost pravljenja kolača i torti naučila je kao devojčica u rodnom Kninu.

Inače, to je tradicija u porodici, a dolaskom u Australiju je razvila uspešan biznis u ugostiteljstvu.

Pored toga što je vlasnica kafića u glavnoj liverpulskoj ulici i pravi kolače, Dragana ima ketering biznis i priprema hranu po narudžbi za razne prilike.

U poslu joj pomaže kćerka Milena, a tu je i ekipa iskusnih ugostiteljskih radnika, profesionalaca u poslu, pa nije čudo što postiže uspehe u biznisima kojima se bavi.

– Od 11. avgusta pa do kraja meseca, liverpulska opština će organizovati kulinarske festivale svakog četvrtka, petka, subote i nedelje veče, što će biti prilika da posetioci uživaju u specijalitetima raznih naroda koji žive u ovom delu Sidneja. Za mene i moje osoblje biće to prilika da se predstavimo s srpskim specijalitetima – kaže naša sagovornica.

Dragana u svom slatkom carstvu

Zahvaljujući uspešnom biznisu, Dragana je poznata u zajednici i kao veliki dobrotvor.
Godinama je sponzor mnogih društveno-kulturnih manifestacija, pomaže na sve strane i svima kojima joj se obrate, crkvi, klubovima, organizacijama…

Pomoć koju daje za organizaciju Kninskih večeri u Sidneju ili Obrovačko-Bukovačkom saboru, vredni su poštovanja i pohvale.

– Zavičajno udruženje Obrovačko – Bukovački sabor iz Sidneja i ove godine obeležava slavu manastira Krupe – Veliku Gospojinu, i to u nedelju 28. avgusta. Za tu priliku organizatorima poklanjam vola na ražnju, kojeg će ispeći majstor nad majstorima tog zanata, Lazo Jovičić – s ponosom ističe Dragana.

Podsećanja radi, Zavičajno udruženje Obrovačko – Bukovački Sabor već godinama obeležava slavu manastira Krupa, manifestacija koja okuplja ne samo Srbe toga kraja već sa svih srpskih prostora, koji žive u sidnejskoj metropoli i šire.

Uverite se u kvalitet

“Echo“ kafić u Mekvori ulici otvoren je “od jutra do mraka“ sedam dana u nedelji, pa navratite i uživajte u prijatnoj atmosferi.
Takođe, ako vam je potreban ketering, obratite se Dragani i njenom profesionalnom osoblju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here