Kolaković: Bili smo strpljivi i hrabri

0

 

"Početak nije obećavao. Ruska reprezentacija je pokazala svoj kvalitet u prvom setu i u prvom delu drugog seta, tako da nije izgedalo da ćemo ovako lako izaći na kraj sa njima. Znali smo da je svaki poen važan, ali nismo kontrolisali njihov servis i nismo radili neke lake stvari koje bolje radimo na treningu, a komplikovane stvari
smo jako dobro radili", rekao je Kolaković nakon meča.

 

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Nišu selekciju Rusije sa 3:1 (21:25, 25:16, 25:18, 25:20) u drugoj utakmici drugog vikenda Grupe B Svetske lige. Izabranici Igora Kolakovića su slabije odigrali samo prvi set, koji su izgubili sa 25:21, ali su potom do kraja meča dominirali i ni u jednom trenutku nisu dozvolili olimpijskom i evropskom šampionu da se vrati u meč.

"Bili smo hrabri kada je bilo potrebno, bili smo istrajni i vrlo strpljivi i na kraju moramo biti srećni – pet bodova iz Niša pred ovom publikom je puna kapa", dodao je Kolaković.

 

Srednji bloker Marko Podraščanin kazao je da je njegova ekipa sasvim
zasluženo pobedila aktuelnog šampiona Svetske lige.

"Ušli smo u grču u prvom setu, ali smo od početka drugog kontrolisal meč i zasluženo pobedili na kraju. Značiće nam ove pobede nad olimpijskim i evropskim šampionom, to nije mala stvar. Biće ovo podstrek za bolje igre. Ova ekipa može još bolje i nadam se da ćemo to pokazati na terenu", rekao je Podraščanin.

 

Srbija je i u petak pobedila Rusiju u Nišu, a sledećeg vikenda gostuje Bugarskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here