Kolaković saopštio spisak igrača za Svetsku ligu

0

 Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković
 

Na spisku su tehničari Aleksa Brđović (Skra Belhatov), Nikola Jovović (Fridrihshafer), Vlado Petković (Šahirdar Urmija) i Mihajlo Mitić (Peruđa), korektori Aleksandar Atanasijević (Peruđa), Dušan Petković (Crvena zvezda) i Saša Starotić (Latina), libera Nikola Rosić (Lugano) i Neven Majstorović (Partizan Vizura), blokeri Dragan Stanković (Lube Maćerata), Marko Podraščanin (Lube Maćerata), Srećko Lisinac (Berlin), Aleksandar Okolić (Crvena zvezda), Petar Krsmanović (Đerdap) i Dejan Radić (Vojvodina), primači Miloš Nikić (Nižnji Novgorod), Nikola Kovačević
(Verona), Nemanja Petrić (Peruđa), Marko Ivović (Pariz), Uroš Kovačević (Modena), Filip Stoilović (Crvena zvezda) i Milan Katić (Vojvodina).

 

Reprezentacija Srbije će 17. put igati u elitnoj diviziji u Svetskoj ligi, u Grupi B sa Rusijom, SAD i Bugarskom. U sklopu prvog vikenda Srbija će biti domaćin Rusiji, aktuelnom olimpijskom i evropskom šampionu i pobedniku Svetske lige, 30. maja u

U sklopu petog vikenda Srbija će igrati protiv Bugarske, 27. juna u Novom Sadu i dva dana kasnije u Nišu. Posle toga igraće kao domaćin protiv SAD, 4. jula u Novom Sadu i 6. jula u Beogradu.

 

U elitnoj diviziji Svetske lige, u A grupi, igraće Brazil, Italija, Poljska i Iran. U drugoj diviziji, u Grupi C nastupaće Belgija, Kanada, Australija i Finska, u Grupi D Argentina, Nemačka, Francuska i Japan, dok će Grupu E činiti Holandija, Južna Koreja, Portugal i Češka. U trećoj diviziji, u Grupi F, nalaze se Tunis, Turska, Kuba i Meksiko, dok su u Grupi G Kina, Portoriko, Španija i Slovačka.

 

Finalni turnir Svetske lige 2014. održaće se od 16. do 20. jula u Firenci. Na finalnom turniru će igrati šest reprezentacija: organizator Italija, po dve ekipe iz A i B grupe iz prve divizije, kao i pobednik Finalnog turnira druge divizije.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here