Fudbaleri Totenhema doživeli su težak poraz kod kuće, dok Mančester junajted nije uspeo da slavi na gostovanju.

Totenhem je poražen pred svojim navijačima od Vulverhemptona rezultatom 3:2.

Izabranici Žozea Murinja su u dva navrata vodili, ali su na kraju pretrpeli treći poraz u nizu u svim takmičenjima.

Prednost “pevcima” doneo je Stiven Bergvajn u 13. minutu, ali je izjednačenje došlo već u 27. kada je mrežu zatresao desni bek Metju Doherti.

https://streamvi.com/watch/1583072989

 

Za prednost domaćina na poluvremenu pobrinuo se Serž Orije u samoj završnici, ali je u nastavku viđen potpuni preokret.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a gostima je trebalo 12 minuta da ponovo izjednače. Odlična akcija, Doerti je ubacio loptu pred gol rivala, na pravom mestu našao se Žota, koji je u strašnoj formi, Portugalac sa samo par metara lako trese mrežu tima iz Severnog Londona.

 

Za potpuni preokret pobrinuo se Raul Himenes u 73. minutu utakmice.

 

“Vukovi” su se ovom pobedom osvetili Totenhemu za poraz koji im je naneo u prvom meču sezone na “Molineu”. Zanimljivo, ovo sedmi meč zaredom ovih ekipa da domaćin nije uspeo da trijumfuje.

Mančester junajted je remizirao sa Evertonom rezultatom 1:1 na Gudison Parku. Nemanja Matić je ponovo bio starter u timu Olea Gunara Sloskjera i odigrao je izvanredan meč, a svojoj ekipi je uspeo da doprinese i ofanzivno.

Nakon samo tri minuta igre, domaćin je poveo.

De Hea je u pokušaju da ispuca jednu loptu pogodio Kalvert-Luina, lopta se od engleskog napadača odbila u mrežu “Đavola”.

Samo četiri minuta kasnije, Junajted je uzvratio, strašan udarac Nemanje Matića sa ivice kaznenog prostora, ali PREČKA!

Imao je Matić i u 12. minutu dobru priliku, tukao je ponovo sa ivice kaznenog prostora, ovoga puta je Pikford odlično intervenisao.

Nakon greške domaćeg sastava u 31. minutu, Junajted dolazi do izjednačenja, Matić je presekao jedan pas na sredini terena, odmah je prosledio loptu napred ka Brunu Fernandešu, koji vrlo dobro šutira sa 20ak metara i poravnava rezultat.

 

Otišlo se sa 1:1 na odmor, da bi nakon 12 minuta igre u drugom delu domaćin bio blizu novog vođstva, Sigurdson je iz slobodnog udarca pogodio stativu, potom je nakon odbitka pokušao i Ričarlison, ali je tukao pored gola Junajteda.

Igrao se 69. minut kada je Kalvert-Luin imao lepu priliku, ali je De Hea uspeo donekle da se iskupi za kiks iz trećeg minuta, odlično ga je zaustavio.

U samom finišu najpre velika šansa za Junajted, ali Pikford najpre odlično brani pokušaj Bruna Fernandeša, lopta se odbija do Igala, ali prvi golman engleske reprezentacije maestralno zaustavlja i njegov udarac!

Nije tu bio kraj, u poslednjim trenucima utakmice najpre De Hea neverovatno skida pokušaj Ričarlisona, potom u nastavku akcije Kalvert-Luin šutira, lopta se od Megvajera odbija u mrežu “Đavola”!

Ipak, ispostavilo se da je Sigurdson, koji je ležao pred golom “Đavola”, iz ofsajda imao uticaj na čitav razvoj situacije, pa je pogodak poništen.

Na kraju remi, najpravedniji ishod, Mančester je propustio veliku priliku da se približi Čelsiju, Everton je na sredini tabele sa 37 bodova.

Premijer liga, 28. kolo
nedelja:
Everton – Mančester junajted 1:1 (1:1)
(Kalvert-Luin 3 — Fernandeš 31)
Totenhem – Vulverhempton 2:3 (2:1)
(Bergvajn 13, Orije 45 — Doherti 27, Žota 57, Himenes 73)

subota:
Brajton – Kristal Palas 0:1 (0:0)
Aju 70
Bornmut – Čelsi 2:2 (0:1)
Lerma 54, King 57 – Alonso 33, 85
Njukasl – Barnli 0:0
Vest Hem – Sautempton 3:1 (2:1)
Bouler 15, Haler 40, Antonio 54 – Obafemi 31
Votford – Liverpul 2:0 (0:0)
Sar 54, 60

petak:
Norič – Lester 1:0 (0:0)
Luis 70
odloženo:
Aston Vila – Šefild j.
Mančester siti – Arsenal

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here