EPA/Peter Powell
Fudbaleri Mančester sitija

Fudbaleri Mančester sitija šokirali su Real i u Madridu zabeležili pobedu od 2:1 u osmini finala Lige šampiona.

Siti je pobedio Real u prvom delu dvomeča i obezbedio sebi ogromnu prednost pred revanš u Mančesteru. “Građani” su gubili sve do 78. minuta, ali je onda usledio ogroman preokret uz dodatne poteškoće za izabranike Zinedina Zidana.

Srpski napadač Luka Jović dobio je priliku u samoj završnici, u 85. minutu, pa nije uspeo da ostavi bilo kakav utisak.

Siti je bio bolji, ali se u 60. minutu desio momenat nepažnje – i to je iskoristio Real.

Otamendi i Rodri su pogrešili, lopta je došla do Vinisijusa, a on ju je trezveno poslao ka Isku koji je bio neumoljiv u situaciju jedan na jedan sa Edersonom i postigao prvi gol u Ligi šampiona još od septembra 2018. godine.

“Kraljevski klub” je dominirao u narednom periodu, ali nije uspeo da stvori nijednu kolosalnu šansu. Napadao je Real, ali se onda desio kolaps.

U 78. minutu Kevin de Brujne je pokazao svoje umeće – navukao je nekoliko protivnika na sebe, onda se maestralno okrenuo i poslao loptu Žezusu, koji je u skoku savladao Ramosa.

Igrači Reala su tražili faul, ali je sudija Orsato pokazao na centar. Italijanski arbitar je par minuta kasnije bio ponovo u centru pažnje, baš kao i kapiten Madriđana nešto posle.

U 82. minutu Dani Karvahal je zakasnio za Rahimom Sterlingom i srušio ga u kaznenom, a Orasto je bez trunke sumnje pokazao na belu tačku.

De Brujne je preuzeo odgovornost i rutinski matirao Kurtou, a Siti je za samo pet minuta načinio potpuni preokret.

Da stvar bude gora po Real, tragični Ramos je jednu od najgorih partija u karijeri pogoršao u 86. minutu, kada je kao poslednji igrač odbrane sa leđa srušio Žezusa. Brzonogi napadač Sitija je pao unutar kaznenog, ali je Orsato procenio da je faul bio na ivici šesnaesterca, pa je Real prošao “samo” sa igračem manje.

Do kraja utakmice najbolju priliku je imao Floran Mendi, ali je loše reagovao u kaznenom prostoru protivnika, u stilu levog beka koji nije najbolji u završnici.

Revanš je na programu 17. marta u Mančesteru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here