https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Universit%C3%A9_Ilija_Kolarc_Belgrade.jpg/Zvonko

Prvi koncert na velikoj sceni Kolarčeve Zadužbine posle šest meseci pauze zbog pandemije, biće održan 20. septembra pod nazivom “BAH 335” kao matine program u izvođenju Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”.

Otvaranje večernje scene Kolarca i koncertne sezone u izvođenju Simfonijskog orkestra RTS-a odigraće se malo kasnije, 23. i 24. septembra.

Promenadni matine koncert 20. septembra počinje u 11 sati, kada će nastupiti mladi, ali već afirmisani pijanisti i kamerni muzičari: Dušan Toroman, klavir, Marija Kovač, flauta i Milena Maleš, klavir.

Ansamblom će dirigovati Pavle Medaković, a autor projekta je Zlata Maleš.

Koncert “Bah 335” ima simboličan naziv, jer 335 je broj godina od rođenja J. S. Baha, a to će biti prvi nastup Umetničkog ansambla MO “Stanislav Binički” u zatvorenom prostoru, kao i prvi koncert u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, od izbijanja korona virusa.

Na programu će biti: J. S. Bah – Air iz Svite br.3, BWV 1068, Koncert za klavir A-Dur BWV 1055, Svita br. 2, ha-mol BWV1067, Koncert za 2 klavira ce-mol, BWV1060.

Drugi koncert kada nastupa dve večeri zaredom Simfonijski orkestar RTS-a, 23.09. od 20 sati prirediće kompozicije klasične muzike: „Oktet za duvače u Es-duru, op 103” od Betovena, „Wiener Philharmoniker Fanfare” Riharda Štrausa, „Fanfare” Arona Koplanda i dve kompozicije Krisa Hezela – „Three Braš Cats” i „Kraken”.

Naredne koncertne večeri, u četvrtak, 24. septembra, u istom terminu, biće izvedene „Kamerna simfonija u c-molu, op. 110 a” Dmitrija Šostakoviča i „Karmen svita za gudače i perkusije” Rodiona Ščedrina.

Onda je u planu i triptih koncerata violiniste Nemanje Radulovića 28.09., 30.09. i 1. oktobra, uz projekciju dokumentarnog filma o umetniku 29. septembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here