Foto: MN Press
Aleksandar Kolarov

Srpska fudbalska reprezentacija eliminisana je od Škotske u meču odluke za plasman na Evropsko prvenstvo, ali je šokantnije od te činjenice bilo ponašanje kapitena i lidera tima Aleksandra Kolarova – kome je Inter zabranio da igra i pomogne saigračima u najvažnijoj utakmici.

Prema navodima Sportskog žurnala, lično je trener “neroazura” Antonio Konte ili neki od njegovih saradnika, kontaktirao tabor Srbije i obavestio direktora tima Vladimira Matijaševića da Kolarov, zbog povrede, ne bi trebalo da bude u konkurenciji.

Taj poziv se desio negde oko 17.15 na dan utakmice sa Škotima.

Tumbaković nije imao kud, ostavio je Kolarova na klupi, a na poziciju levog defanzivnog gurnuo Gudelja gde se ovaj solidno snašao, ali se osetio njegov nedostatak u vezi.

Osim toga, ono što jeste najveće razočaranje u čitavoj priči je totalna pomirljivost Kolarova na direktivu iz svog kluba, nije pokazao ni najmanju želju da to promeni, da ipak bude uz saigrače na terenu. Inter je navodno insistirao da Kolarov ne zaigra, jer se na snimku povređenog mišića videla tačka, koja je slutila na ozbiljnije oštećenje mišića ako kapiten Srbije bude zaigrao.

Kako bilo, to se nije desilo, a Kolarov je takođe odbio da uđe i sa klupe u 119. minutu – čak i samo kao opcija da šutne penal.

Čudi i odluka najiskusnijeg reprezentativca Srbije da svoju i Konteovu odluku ne saopšti lično selektoru Tumbakoviću, već preko direktora “A” trima Vladimira Matijaševića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here