B. Miličić
Zasluženo: Fudbaleri Srbije iz Ulma

Pre poslednje utakmice sezone protiv Obenhauzena, fudbalere Srbije iz Ulma je na gostovanje dopratila kolona automobila sa navijačima koji su bukvalno svi nosili srpske zastave. Pripremalo se veliko slavlje jer je Srbija kao šampion Becirks lige dva kola pre kraja obezbedila direktan ulazak u Landes ligu. I u susretu koji nije imao rezultatski značaj, naši fudbaleri su pokazali da su zasluženo stigli do titule – dobili su domaćina sa 4:2 i tako stavili “šlag na tortu”.

Iz Ulma su u Obenhauzen ispraćeni ogromnom podrškom, a pravo veselje čekalo ih je po povratku!

– Fudbaleri i članovi uprave slavili su plasman u Landes ligu još dva kola pre kraja prvenstva. Sve ovo kasnije bilo je “ozvaničenje”, a pred meč sa Obenhauzenom igrači su se “okrepili” rakijom, a na kraju su okupani pivom. Naši navijači bile su cele porodice fudbalera i najverniji pratioci koji su uz nas bili tokom cele sezone. Pevalo se, pilo i igralo posle utakmice u Obenhauzenu, a pomalo spektakularno, veliko i dobro organizovano slavlje čekalo nas je u Ulmu – kaže član uprave Milenko Damjanović.

Predsednik FK Srbija i jedan od sponzora Andreas Marković nije žalio da odreši kesu da bi se ovaj sportski uspeh naših fudbalera obeležio na pravi način, svestan da se ovo ne doživljava često. Koliko su fudbaleri obradovali naše ljude u Ulmu i okolini govori i činjenica da je na proslavi bilo više od 200 prisutnih, ali i svi koji su kasnije dolazili imali su mesta među slavljenicima.

Veselje po povratku u Ulm

Posebnu radost među fudbalerima, upravom i navijačima izazvao je dolazak pedesetak članova crkvenog folklora “Sv. Nikolaj” iz Ulma, na čelu sa Aleksandrom Lukićem, koji je u ime folklornog društva predstavniku FK Srbija uručio poklon od 1.000 evra! Uz sve to, folkloraši su rado pomagali u služenju gostiju pićem i aktivno učestvovali u veselju, iako nisu imali nastup na sceni kao igrači. Za dobro raspoloženje bio je zadužen osmočlani bend iz Švajcarske, koji je napravio izvanrednu atmosferu, pa gosti na proslavi nisu žurili kući. Tako su muzičari svirali i pevali, a publika igrala do jutarnjih sati.

Treba, uz čestitke upravi i fudbalerima Srbije, reći da je njihov uspeh imao pozitivan odjek u celom regionu Virtemberga, čemu su doprineli i nemački mediji prateći izvanredne rezultate našeg tima u ovoj fudbalskoj sezoni. U klubu se nadaju da bi takav pozitivan eho mogao biti razlog da se pojave zainteresovani sponzori, bilo pojedinci, bilo firme. To bi svakako pomoglo da se pojača klupska kasa iz koje treba finansirati sve aktivnosti, a među njima su i putovanja na utakmice sa protivnicima podaleko od Ulma.

Ubojiti strelci

Tokom tek završene prvenstvene sezone u Becirks ligi, FK Srbija je imala najefikasniji napad, ali i po kvalitetu drugu odbranu u celoj ligi. Iako nerado ističu pojedinačni doprinos igrača, pošto sve što je urađeno predstavlja kolektivni uspeh, neke pojedince treba pomenuti. Nenad Đurić i Nikola Milićević bili su ubitačan napadački tandem koji je postigao 50 golova, skoro po pola su podelili ovaj izvanredan učinak. Među igračima koji, takođe, zaslužuje da bude pomenut je i Denis Divković (38) koji 13 godina igra u ekipi Srbije i još uspeva da izbori mesto M06 u prvoj ekipi. Kao pravi sportista verovatno će i u sledećoj sezoni biti u mogućnosti da i kao veteran pomogne ekipi.

Ne samo jedno leto

Kada govore o planovima za start u Landes ligi, u klubu veći deo članova smatra da to neće biti “samo jedno leto”. Razlog je što klub ima 30 igrača koji konkurišu za prvi tim, a i druga ekipa Srbije je dobra. I pored toga, dogovaraju se nova pojačanja, pa ovog leta u redove FK Srbija treba da stigne još nekoliko dobrih fudbalera. Optimisti se nadaju da ovaj tim sa pojačanjima može i u Landes ligi da bude u prvom delu tabele. Veruju da će igrači imati jak motiv da i u višem rangu pokažu kvalitet.

Ovako je počelo: Slavlje posle pobede u Obenhauzenu

Bez stranaca

Fudbaleri Srbije iz Ulma skoro do poslednjeg potiču sa prostora bivše Jugoslavije. Najviše ih je iz Srbije i Republike Srpske, BiH, ali i Hrvatske. Svi oni složno nose dres sa srpskim grbom i zajedničkim snagama ostvaruju zapažene sportske rezultate, a ostavljaju i dobar utisak kao ljudi i sportisti u ovoj nemačkoj sredini. Zato u klubu i kažu da u svojim redovima nemaju strance, misleći na Nemce i Balkan.