Koliko biste platili za zagrljaj?

0

Ako ste usamljeni, tužni ili pod stresom, spremite oko 60 dolara i dobićete jednočasovni zagrljaj (Foto: ILustracija)
 

Lisa Keli iz Karmela u Indijani vlasnica je firme "Indy Cuddles" koja nudi 30-minutne zagrljaje za 35 dolara, jednočasovne za 60 i 90-minutne za 90 dolara. Ona odlazi u kuće klijenata i grli ih ležeći u različitim opuštajućim pozama.

 

Kritičari kažu da je Keli samo na korak od prostitucije, ali ona tvrdi da njene seanse nisu seksualne prirode, kao i da klijenti poštuju pravila koja je ustanovila.

 

“U tome nema ničeg seksualnog. Ako je neko usamljen ili je pod stresom iz bilo kog razloga, ovo je prava stvar za njega”, kaže ona.

 

Keli insistira da njeni klijenti, kao i ona sama, budu čisti, opranih zuba i u čistoj garderobi. Bezbednosti radi, obično trećoj osobi javlja gde se sastaje s mušterijom, kako bi na vreme mogla da reaguje ukoliko dođe do neke nepredviđene situacije.

 

Takođe, ima običaj da se pre seanse, prvo upozna s klijentom.

 

“Često su naši životi suviše užurbani, ali to ne znači da sebi treba da uskratimo kontakt s drugim ljudima i dodire”, piše na njenom sajtu.

 

“Ljudski dodir nam donosi utehu i fizičko, mentalno i emotivno blagostanje”.

Inače, istraživanja su zaista pokazala da maženje i zagrljaji imaju brojne koristi po zdravlje.

 

Zagrljaji izazivaju lučenje hormona oksitocina koji popravlja mišiće i budi osećaj zadovoljstva i privrženosti. Istraživanja su pokazala da lagani dodiri uklanjaju fizičke znake stresa i napetosti, a odavno se zna i da se uz pomoć dodira bebe vezuju za svoje roditelje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here