Koliko možemo da se ugojimo za jedan dan?

0

Nekad je lepo ne razmišljati o kalorijama, ali…
 

Verovatno pokušavate da jedete relativno zdravu hranu i što češće vežbate. Ali nekim danima ste sve samo niste disciplinovani. Na kraju krajeva, svi ponekad ne možemo da odolimo iskušenjima. S vremena na vreme svi preterujemo.

 

I dok mislite da ste upropastili svoj proces mršavljenja, treba da znate koliko maksimalno možete da se ugojite u jednom danu, i to kada uopšte ne pazite šta i koliko jedete.

 

Da biste dobili pola kilograma u jednom danu, treba uneti 3.500 kalorija više od vaše dnevne potrebe za kalorijama. Prosečna dnevna potreba za kalorijama je oko 2.000, što znači da bi trebalo uneti oko 5.500 kalorija.

 

Kako izgleda 3.500 kalorija? To je oko 3 čaše vina, 2 pileća krilca, 2 porcije čipsa, 2 komada torte od čokolade i 2 čaše gaziranog soka sa šećerom. To je mnogo hrane, a ni to nije sasvim dovoljno da biste uneli 3.500 kalorija.

 

Postoje naučni dokazi koji upućuju da je teško dobiti na telesnoj težini nakon samo jednog dana prejedanja.

 

Dan prejedanja će sigurno izazvati nadutost i osećaj težine sutradan. Ali, dok god kasnije nastavite sa uobičajenom ishranom i rutinom vežbanja, ne treba se plašiti debljanja i suvišnih kilograma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here