Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nerešeno kosovsko pitanje Srbiju mnogo košta i da bismo, da to pitanje ne postoji, imali direktne strane investicije u visini od pet milijardi evra, ali da se ne postavlja pitanje da li smo spremni na tu cenu.

„Da nema tog pitanja bilo bi mnogo više, ali da li to znači ako sutra neko kaže ”Pirot nije vaš” da ćemo da kažemo zbog investicija na to pristajemo”, kazao je on.

Vučić je, gostujući na TV Prva, upitan koliko nas košta nerešeno kosovsko pitanje kada je reč o direktnim stranim investicijama odgovorio

„Da mi neko ne izvlači iz konteksta reči. Moj odgovor je mnogo nas košta, ali to nema veze koliko nas košta“.

On je ukazao da nas toliko mnogo košta da nije u stanju ni da kaže koliko je to.

Dodao je da su urađene mnoge analize i da pokazuju da bismo imali više od pet miliajrdi evra direktnih stranih invesicija da nije tog nerešenog pitanja, a danas imamo investicije u visini od 3,6 millijardi.

Vučić je izrazio uverenje da će Srbija ove godine uspeti da privuče 3,8 milijardi evra direktnih stranih investicija.

Vučić je rekao i da je veoma zadovoljan zbog činjenice da Srbija nikada nije investirala u srpski živalj na Kosovu i Metohiji, kao što to sada radi.

„Sada iz tekućih budžetskih rezervi odvajamo novih 80 miliona evra za naš narod na Kosovu. Srećan sam zbog toga i volim da osećaju da naša država brine o njima“, kazao je on.

1 COMMENT

  1. Колико нас коштају “наши” политичари који пуштају низ воду комад по комад Србије???

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here