EPA/Clemens Bilan

Kolinda Grabar Kitarović primila je u subotu u Vašingtonu nagradu “Fulbrajt” za životno delo.

– Ponosno ću večeras posvetiti ovu nagradu svojoj porodici i svojoj zemlji – rekla je Grabar Kitarović koja je bila stipendista “Fulbrajta” od 2002. do 2003. na postdiplomskom programu za međunarodne odnose i sigurnosnu politiku na Univerzitetu Džordž Vašington u američkoj prestonici, javlja Index.hr.

– Ne mogu vam opisati koliko mi večerašnji događaj znači – kazala je hrvatska predsednica, i istakla da je bila devojka rođena s “pogrešne strane Gvozdene zavese” koja je sanjala druga mesta na kojima su ljudi imali slobodu izbora, gde se slobodno moglo govoriti i izražavati svoja uverenja a da se zbog toga ne bude progonjen.

3 COMMENTS

  1. Bila je devojka rodjena u zemlji gde ranije nikada nije smela reci da je Hrvatica,cak ni pometuti rec \’\’Hrvat\’\’a o upraznjavanju vere na i ne govorimo,zemlji u koju se nije moglo ni uci ni izaci van,zemlji u kojoj nije bilo nicega i gde je bila zeljna jogurta i cokolade,i u zemlji gde je rezim bezdusno progonio svakoga ko bi se poistovetio sa braniteljima i stvoriteljima NDH,za koju su dali svoje zivote! Ali prema predsednici RH Kolindi,ta vremena su na njenu srecu proslost,i Hrvatska je sada,umesto mrske Jugoslavije,ponosna clanica demokratske EU,u koju mogu slobodno doci iz Argentine svi 1945 odbegli domoljubi, i gde ona moze bez straha i sankcija da slobodno ispoljava svoje fasisticke i nacisticke stavove,pjeva omiljene ustaske pjesme sa svojim obozavanim Thompsonom i daje pomene tim istim nepravedno ubijenim braniocima domovine!

  2. Kakav lazov i kakav svet u kome zivimo.Niko nikada nije nikome branio da ode iz YU .YU pasos bio najcenjeniji na crnoj berzi upravo iz razloga jer smo mogli putovati u veliki broj drzava bez viza.Ova osoba vredja zdrav razum onih koji su jos zivi iz tog doba a ima nas recimo u milionima i jos se secamo.
    Ovo je tesko vreme lopina i lazova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here