EPA/Clemens Bilan

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović boraviće u službenoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama od 20. do 26. septembra, a nakon toga privatno će posetiti ćerku koja studira na Harvardu. Za taj deo putovanja predsednica će sama platiti sve troškove i neće imati dnevnicu, prenosi hrvatska televizija N1.

Samit Ujedinjenih nacija počinje centralnim samitom o klimatskim promenama, kojem će predsedavati generalni sekretar Antonio Gutereš i na kojem će Kitarovićeva učestvovati uz ostale predsednike i premijere država-članica.

Na bilateralnim sastancima Kitarovićeva će razgovarati s predsednicima Turske, Gruzije i samoproglašenog Kosova, te s jordanskim kraljem, a planirani su sastanci i s predsednicima Čilea, Argentine, Kolumbije i Letonije, kao i sa Guterešom.

Kada je reč o regionu, predsednica Hrvatske se neće sastajati s liderima iz Srbije i BiH, saznaje se iz kabineta hrvatske predsednice.

Na Pantovčaku smatraju da, s obzirom na poslednju retoriku, „nije oportuno“ nalaziti se s predsednikom Aleksandrom Vučićem, te podsećaju na njen uslov u vezi sa saradnjom po pitanju nestalih osoba.

19 KOMENTARA

  1. Neće.Pa ne mora,a i ko je pa želi za taj razgovor.Za Vučića ta babetina ustaška nema nikakvu važnost.A vidi se ko joj je bitan:sve sami otpadnici od vere i nacije.

    • Nestali Hrvati.Eto ih u NDH-aziji zaposeli srpske kuće i srpsku zemlju.Eto ih pogledaj,vidiš li ih.

  2. NORMALNO DA NECE I NE TREBA. SVAKA DRUGA RIJEC VAM JE USTASE URADILE OVO USTASE URADILE ONO.VASI NOVINARI NEMAJU KONTROLE SAMO JOS VISE SE MRZE KOMJSIJE???

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime