EPA/Clemens Bilan

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović boraviće u službenoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama od 20. do 26. septembra, a nakon toga privatno će posetiti ćerku koja studira na Harvardu. Za taj deo putovanja predsednica će sama platiti sve troškove i neće imati dnevnicu, prenosi hrvatska televizija N1.

Samit Ujedinjenih nacija počinje centralnim samitom o klimatskim promenama, kojem će predsedavati generalni sekretar Antonio Gutereš i na kojem će Kitarovićeva učestvovati uz ostale predsednike i premijere država-članica.

Na bilateralnim sastancima Kitarovićeva će razgovarati s predsednicima Turske, Gruzije i samoproglašenog Kosova, te s jordanskim kraljem, a planirani su sastanci i s predsednicima Čilea, Argentine, Kolumbije i Letonije, kao i sa Guterešom.

Kada je reč o regionu, predsednica Hrvatske se neće sastajati s liderima iz Srbije i BiH, saznaje se iz kabineta hrvatske predsednice.

Na Pantovčaku smatraju da, s obzirom na poslednju retoriku, „nije oportuno“ nalaziti se s predsednikom Aleksandrom Vučićem, te podsećaju na njen uslov u vezi sa saradnjom po pitanju nestalih osoba.

19 COMMENTS

  1. Neće.Pa ne mora,a i ko je pa želi za taj razgovor.Za Vučića ta babetina ustaška nema nikakvu važnost.A vidi se ko joj je bitan:sve sami otpadnici od vere i nacije.

  2. Zašto bi se sastala sa Vučićem…da joj preda spisak nestalih Hrvata, koji su toliko puta ispremještani…

    • Nestali Hrvati.Eto ih u NDH-aziji zaposeli srpske kuće i srpsku zemlju.Eto ih pogledaj,vidiš li ih.

  3. NORMALNO DA NECE I NE TREBA. SVAKA DRUGA RIJEC VAM JE USTASE URADILE OVO USTASE URADILE ONO.VASI NOVINARI NEMAJU KONTROLE SAMO JOS VISE SE MRZE KOMJSIJE???

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here