Vesti
Veterani Srbije pred nastup u Garbsenu

Na festu klubova i udruženja koji je organizovala Gradska kuća Garbsena, predstavili su se i veterani FD Srbije iz Hanovera. Oni su nastupili u ime Srpskog FK 96 koji je registrovan u toj prigradskoj opštini.

Naši folkloraši su na pozornici ispred Gradske kuće izveli koreografije iz Gnjilana i Kobišnice, a na gradskom trgu na štandu su prestavili srpske specijalitete i srpsko gostoprimstvo.

Za folklorni nastup nemačka publika nagradila ih je burnim aplauzom, a na štandu ispred Rathausa sa srpskom zastavom bili su veoma uočljivi i dobro posećeni. Najbolje su išle pljeskavice i razne pite i kolači, ali ni šljivovica nisu bila zapostavljena

– Fudbalski klub je registrovan u Garbsenu pa smo za naš nastup iskoristili njihov termin. Uostalom većina nas smo članovi fudbalskog kluba, a neki od fudbalera kao recimo golman Stevan Balaša kod nas igra folklor. Nemačka publika voli srpski folklor, a ljubitelji su i naših specijaliteta , pa smo nastupom veoma zadovoljni – rekao je za “Vesti” Dragan Niculović, jedan od retkih muškaraca koji je narodnu nošnju rado obukao bez obzira na letnje vrućene koje su u vladale u ovom delu Nemačke.

Nije bilo teško

Stevan Balaša, Lidija Trivić i Gordana Drača su između ostalih radili na štandu “Srbije”. Kažu nije im bilo teško, rado su uslužili brojne goste i na pravi način predstavili svoju zemlju Nemcima i svim drugim učesnicima festa.