Komanda iz VIP lože

0

 

Na tom materijalu se, prema saznanjima iz policije, vidi da je upravljač kojim je lansiran dron sa zastavom velike Albanije bio u rukama Ismaila Morinaja, koji ga je i lansirao sa obližnjeg krova, ali je Rama mlađi iz VIP lože telefonom izdavao komande kada da startuje i kako da je usmerava da bi se našla iznad glava fudbalera.

 

Albanski ministri sutra u Beogradu

Na konferenciji ministara spoljnih poslova, privrede i ekonomije Zapadnog Balkana, koja se održava sutra u Beogradu, prema pisanju "Danasa" i pored zategnutih odnosa Srbije i Albanije, učešće će uzeti albanski šef diplomatije i ministar privrede. Ova dva ministra trebalo je da dođu sa premijerom Edijem Ramom, ali je njegova poseta Beogradu odložena za 10. novembar.

Morinaj, koji je u Srbiju ušao 11. oktobra kolima sa italijanskim tablicama, pobegao je čim je utakmica prekinuta, a brat Edija Rame je, kako se nezvanično čulo, priveden iz VIP lože Partizana, ali je pokazao pasoš SAD, krivicu negirao, posle čega je otputovao u Tiranu.

Dan posle meča srpski premijer Aleksandar Vučić je upitan da li je u incidentu učestvovao Rama mlađi, kazao da nadležni rade na slučaju, navodeći da nije nađen daljinski upravljač, već je dron navođen putem mobilnog i tek treba dokazati ko je koristio taj telefon.

 

Upitan da li su Olsija Ramu zadržali organi reda, odgovorio da je to pitanje za brata albanskog premijera.

– Ako kaže da nije zadržan što bismo mi govorili nešto drugo – naveo je.
Da je čitav slučaj mogao da bude rešen ubrzo pošto se desio, ukazuje kriminolog Dobrivoje Radovanović, koji smatra da se odugovlači zbog inače komplikovanih odnosa Beograda i Tirane.

– Očito se vodi računa da se ti odnosi ne pokvare više nego što su već pokvareni, pa se reči biraju dok se emocija ne slegne – tumači on i dodaje da će se sve i završiti na tom otkriću, jer policija Rami ne može ništa, pošto ima diplomatski pasoš, a ni Srbija ne može više od onog što je uradila šaljući Tirani protesnu notu.

– Ostaje samo gorak ukus te velikoalbanske zastave i utrčavanja navijača. Sve je moglo mnogo bolje da se završi da je zastava odmah sklonjena i utakmica nastavljena, ali nisam siguran da političari ne podgrevaju tu mržnju među ljudima – zaključio je Radovanović.

Kriminolog Zlatko Nikolić grešku policije vidi samo u činjenici da nije "pokrila" krov crkve sa koje je pušten dron. MUP, kaže on, ne žuri sa saopštavanjem, jer bi tako dali informacije i onima za kojima se traga.

– Uostalom, dvojica pomenutih su samo izvršioci planiranog incidenta albanskih službi bezbednosti koje su očito dobile ne samo plan o tačnim merama stadiona i svim razdaljinama, već i logističku podršku zapada – zaključio je Zlatko Nikolić.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here