wikipedia/Sgt. Joshua Dodds

Komandant misije KFOR general-major Anđelo Mikele Ristučia ocenio je da su poslednji incidenti u Severnoj Mitrovici zabrinjavajući, posebno kako je rekao, uoči izbora i dodao da KFOR “neće tolerisati nasilje”. On je za RTK rekao da postoji opasnost da propadne “sav posao koji je godinama rađen na severu Kosova”.

– Naš prvi zadatak je da obezbedimo slobodno kretanje na Kosovu. Opremljeni smo da se nosimo sa takvom situacijom. Ali, mi se ponašamo u skladu sa situacijom na najbolji mogući način, reagujući na svaku situaciju koja je pred nama. Ne tolerišemo nasilje. Ne možemo tolerisati nasilje i nećemo ga tolerisati – naveo je komandant KFOR.

Dodao je da je ta misija obučena i opremljena sa dovoljno snaga za izvršavanje svake vrste obaveza u okviru svog mandata ali i da u slučaju pogoršanja situacije, može da računa na podršku “celog NATO i 27 država članica”.

– Od 1999. godine KFOR je imao više od 50.000 pripadnika, dok je sada, sa napredovanjem situacije smanjen broj vojnika za onoliko koliko je bezbednost poboljšana. Verujem da imamo dovoljno snaga i opreme da se suočimo sa bilo kojom situacijom. Povećali smo prisustvo na terenu i spremni smo da se suočimo sa bilo kojom situacijom ako su potrebne dodatne snage, ali trenutno ne mislim da takve potrebe postoje – rekao je Ristučia.

4 COMMENTS

  1. Bi to vec radite godinama ba srbe ali nasa politika ne reaguje.
    Ako se vratimo u instotucije nama spasa nema vise.

  2. Izgleda da su shvatili da se Srbi nikada neće odreći KiM, pa upali u vrtiće da bi objasnili srpskoj deci da neće tolerisati nasilje – na vreme da ih obrazuju, da ne bude za 20. godina da nisu znala ko je gazda okupirane teritorije ! Verijte gospodo i deca nam već znaju da je Kosovo Srbija, ako niste pročitali rezoluciju 1244.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here