EPA/Balazs Mohal

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da onima koji plasiraju priču o “dogovorenoj sednici” parlamenta Srpske sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem, koji je Mađar, verovatno smeta što država Mađarska daje podršku Republici Srpskoj.

Višković je rekao da ne zna zašto se u javnosti plasira priča o tome da je posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj je razmatrano pitanje vraćanja nadležnosti sa nivoa BiH, dogovorena između srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i Varheljija, podsetivši da je on prisustvovao tom sastanku i da tako nešto nije čuo.

Višković je podsetio da je tom sastanku prisustvovao i šef Delegacije EU u BiH Johan Satler.

– Bilo nas je 20 unutra i ne znam kako je samo on (Satler) čuo tu vrstu priče, a mi ostali nismo čuli. Ne znam šta treba da mu znači, osim da im, verovatno, smeta što država Mađarska, predsednik i svi ljudi koji predstavljaju državu Mađarsku daju podršku Republici Srpskoj u smislu da smo u pravu – rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

Višković je dodao da nije urodilo plodom ono što “Satler ili neki njegovi prijatelji misle da bi trebalo sprovoditi u Republici Srpskoj, od sankcija pojedincima ili nešto drugo”.

– Imali ste i juče sastanak u Briselu gde inicijativa šefice nemačke diplomatije apsolutno nije urodila plodom – naglasio je Višković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here