BELhospice Centar
Sa zaposlenima BELhospis centra

Beograd, 11. avgust 2021. – Zahvaljujući MIT inicijativi kompanije Henkel, podržan je projekat kojime je omogućena kupovina vozila za Home care uslugu BELhospis Centra za palijativno zbrinjavanje i medicinu u Beogradu. 

Ova značajna donacija kompanije Henkel, koja je prepoznala važnost rada BELhospis Centra prvog i jedinog dnevnog hospisa u Srbiji, omogućiće većem broju pacijenata obolelim od kancera i članovima njihovih porodica da lakše prevaziđu tešku životnu situaciju u kojoj se nalaze.

“Pored brojnih divnih pojedinaca i kompanija koje godinama podržavaju naš rad i napore da naše besplatne usluge budu dostupne što većem broju pacijenata obolelim od raka i kompanija Henkel je dala svoj nemerljivi doprinos. Ovo je velika pomoć i podrška našem radu i timu, jer ćemo uz pomoć novog automobila na bezbedan način moći da stignemo i pomognemo još veći broj onkoloških pacijenata, kao i njihovim porodicama. Iz godine u godinu radimo na proširenju naših usluga kao što je Home care usluga, koje ne bi bile moguće bez ovako svesrdne podrške. Veliko i od srca hvala Mladenu Samardžiji, koji je želeo da nam pomogne i inicirao ovaj projekat prema svojoj kompaniji. Neizmerno smo zahvalni kompaniji Henkel, jer će posao našeg tima moći neometano i brže da se odvija ” – kazala je direktorka BELhospis centra, Vera Madžgalj.

Donacija – vozilo

Prilikom primopredaje donacije BELhospice centru, u vidu vozila, Mladen Samardžija iz kompanije Henkel, istakao je neophodnost podrške onkološkim pacijentima i članovima njihovih porodica koje su u posebno izazovnom položaju od početka epidemije COVID-19.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo uspeli da na ovaj način pomognemo BELhospis centru i podržimo njihov požrtvovani rad sa najtežim pacijentima. Svesni smo da im je svaki vid podrške od velikog značaja u ovako teškim i izazovnim vremenima za sve nas, a posebno za stotine obolelih pacijenata i njihove porodice. Nadamo se da će naša donacija doprineti da multidisciplinarni tim BELhospisa stigne do što više sugrađana koji se suočavaju sa najtežim periodom u životu. Ovim putem i povodom želimo da im i uputimo poruku da nisu sami u svojoj borbi, kao i da podstaknemo različite članove zajednice da u skladu sa svojim mogućnostima pruže podršku kroz BELhospis, koji je pokazao neverovatne rezultate na tom putu – poručio je Mladen Samardžija, direktor projektne prodaje i tehničke podrške kompanije Henkel.

Primopredaja vozila

O BELhospisu

BELhospis Centar osnovan 2004. godine kao prvi i jedini centar u Srbiji za palijativno zbrinjavanje i palijativnu medicinu koji pruža besplatnu sveobuhvatnu podršku i specijalizovane usluge onkološkim pacijentima u odmaklim fazama bolesti i članovima njihovih porodica;

BELhospis je posvećen razvoju palijativnog zbrinjavanja na nacionalnom i regionalnom nivou kroz edukaciju profesionalaca i javnosti, savetovanje i saradnju sa nadležnim institucijama na unapređenju legislative.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here