EPA/FELIPE TRUEBA

Američki proizvođač električnih automobila “Tesla” poručio je zaposlenima koji se zbog pandemije koronavirusa nalaze na prinudnim odmorima da će tako ostati još najmanje nedelju dana, pa će povratak “Tesline” fabrike u San Francisku na normalan režim rada, predviđen za 4. maj, biti odložen.

U elektronskoj poruci, zaposlenima je u petak rečeno da, ukoliko od svojih poslovođa nisu dobili obaveštenje sa datumom povratka na posao, računaju na to da do daljeg, odnosno barem još jednu sedmicu, ostaju na prinudnom odmoru, prenosi Rojters.

Usled pandemije, “Teslini” proizvodni pogoni na tlu Sjedinjenih Američkih Država obustavili su rad, a prošlog meseca, svi zaposleni čiji angažman nije neophodan poslati su na prinudne odmore, uz umanjenje zarade.

Do produženja prinudnih odmora u kompaniji dolazi nekoliko dana pošto su zvaničnici okruga San Francisko i još pet obližnjih okruga najavili ponovno razmatranje restriktivnih mera, čije važenje ističe sutra.

Kako navodi Rojters, novim merama, postojeće restrikcije će biti produžene do kraja ovog meseca, a ublažavanje mera važiće samo za mali broj aktivnosti u kojima ne postoji veliki rizik od zaraze koronavirusom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here