EPA/Andrej Čukić
Željko Komšić

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić smatra da građani Republike Srpske (RS) ne treba da nasedaju na, kako je rekao, “prevarantske floskule” srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika o ujedinjenju sa Srbijom.

– Građani Bosne i Hercegovine u entitetu Republika Srpska ne bi trebalo da nasedaju na Dodikove prevarantske floskule o navodnom ujedinjavanju sa Srbijom, i njegovim planovima da za vlastiti spas žrtvuje mir na ovim prostorima – rekao je Komšić.

On je postavio pitanje zašto je Dodik uopšte pristao da izađe na izbore kada je odluku o njihovom finansiranju nametnuo visoki predstavnik koga ne priznaje i zašto pred strancima tvrdi da ne zagovara secesiju, a građanima je obećava.

Komšić smatra da Dodik, kako kaže, “svoje floskule” može da govori samo onima koji žive u ekonomskoj zavisnosti od njega, a da oni koji žive u Federaciji BiH, koja je, kako on smatra, ekonomski napredniji deo BiH, sigurno neće da se povedu za njim.

– Dodik je doživeo potpuni poraz, sapleo se u lažima i sada preko vaših leđa traži spas – tvrdi Komšić.

Dodik je danas, na obeležavanju 80 godina od Bitke na Kozari, rekao da je prošli bio vek srpskog stradanja, a da ovaj treba da bude vek srpskog ujedinjenja – državnog i nacionalnog.

– Da li će ova generacija to uspeti ili neće, to nije važno, ali je važno da oni koji dolaze, to imaju u glavi, ne samo kao ideju, nego kao cilj – poručio je Dodik.

5 COMMENTS

  1. Neka gospodin Komsic pokaze ko su mu bili preci i dokaze da ne potice iz istog kluba kao i Dodik. U pravu je onaj koji priznaje da on nije mudar, nego prevareni glup.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here