EPA/Andrej Čukić
Željko Komšić

Član Predsedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da je predsednik Slovenije Borut Pahor, prilikom nedavne posete BiH, rekao da su sve češći glasovi u Evropi o tome da treba dovršiti raspad Jugoslavije.

Komšić je izjavio da je nakon toga Pahor upitao: “Možete li se vi u BiH mirno razići?”.

Kako navodi Komšić, on i Šefik Džaferović rekli su da mirno razdruživanje nije moguće, dok je predsedavajući Milorad Dodik izneo suprotan stav.

– Jeste, istina je! Između ostalog, ali ne samo zbog toga, smo i poslali non paper – kazao je Komšić potvrđujući za Fenu da je slovenački predsednik postavio takvo pitanje.

Sarajevski portal Klix podseća da je nakon Pahorove posete Dodik u dva navrata potencirao priču o mirnom razlazu, između ostalog kazavši da se takvi glasovi mogu čuti u određenim krugovima u Evropi.

Dodik, navodi se, očito tu misli na podršku evropske desnice, koja je poslednjih godina znatno ojačala u nekim zemljama poput Mađarske, ali i Slovenije u liku i delu premijera Janeza Janše.

3 COMMENTS

  1. Ови Хрвати су у праву! Добро је почело! Треба завришити посао и послати у историју нацисте, фашисте, усташе, балисте… који су уз помоћ Југославије завели терор над Србима, убијајући им национално биће.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here