Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić istakao je, tokom susreta sa visokim američkim zvaničnicima u Vašingtonu, da u Evropskoj uniji postoje dupli standardi kada je reč o migrantskoj krizi i da jedna od zemalja Evropske unije konstantno krši osnovna ljudska prava surovim postupcima prema migrantima, prenosi Klix.ba.

Komšić je sagovornicima rekao da se povratak osoba sa stranih ratišta u BiH drži pod strogom kontrolom i da bezbedosne agencije te zemlje, u saradnji sa partnerskim agencijama iz drugih zemlja, kontrolišu situaciju, navodi Klix.ba.

Komšić je u Vašingtonu, pored ostalih, razgovarao sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom i pomoćnikom državnog sekretara za evropske i azijske poslove Filipom Rikerom.

Američki zvaničnici pozdravili su dogovor članova Predsedništva BiH o formiranju vlasti i usvajanju Programa reformi za koji se nadaju da će uskoro biti poslat u sedište NATO u Briselu.

Tokom razgovora konstatovana je potpuna podrška Sjedinjenih Američkih Država “NATO putu Bosne i Hercegovine, odnosno podrška punopravnom članstvu BiH i u NATO” i u Evropskoj uniji, navodi Klix.ba.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here