EPA/Fehim Demir
Željko Komšić

Aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH i predsednik DF Željko Komšić izjavio je danas, povodom programskog cilja SDA o uspostavljanju građanskog uređenja u toj državi, da to nije moguće s obzirom na dominaciju etničke politike.

Iz Komšićevog kabineta je saopšteno da se put ka građanskoj državi može samo voditi preko slabljenja etničkog u korist građanskog koncepta, što je izraz težnje za ravnopravnost svih građana i, kako je naveo, naravno dela evropskih standarda.

– Uostalom, to je nešto duži proces, koji je neminovan – smatra Komšić.

Međutim, dodao je da se tek uz odbacivanje zaostalog etničko-konstitutivnog principa i uz sprovođenje presuda Evropskog suda za ljudska prava i sprovođenje preporuka i mera iz mišljenja Evropske komisije može voditi smislenija politika na bazi ideje građanske države BiH.

4 COMMENTS

  1. Kakva gradjanska Bosna, pa to ti mozes Komsicu samo za Bosnjake da pravis. Tvoji Hrvati koji niti tebe nece a jos manje tu tvoju gradjansku Bosnu. To nece moci, a Srbi tako i tako ne. Srbi imaju svoju Republiku Srpsku. Niste hteli u zajednickoj drzavi Jugioslaviji a sad bi neku zajednicku (gradjansku) Bosnu. Ma nema pojma nikada vise.

  2. Napraviti Komsicu za tebe i Bakira vasu gradjansku Bosnu. Posto si ti vise bosnjak nego hrvat, prevario si svoj narod hrvatski. To nikada nece moci . Hrvati imaju svoju Herceg Bosnu, a Srbi Republiku Srpsku, a ti Komsicu pravi tebi i Izetbegovicu vasu gradjansku Bosnu bez hrvatskog i srpskog naroda. Vasa takozvana gradjanska Bosna mozes komotne da nazoves muslimanska Bosna.

  3. – A koja je to islamska drzava ujedno i “gradjanska” !?
    – Nijedna !!
    – Zato sto se islamska religija odn. drustveno uredjenje prema sariji, kosi sa gradjanskim drustvom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here