Tanjug/AP
Željko Komšić

Član Predsedništva BiH Željko Komšić komentarisao je nedavne izjave hrvatskog predsednika Zorana Milanovića o njihovom navodnom “prijateljstvu”.

Milanović je pre tri dana rekao da su on i Komšić “jarani”, a Komšić tvrdi da su Milanovićeve izjave neistine.

– Milanović i ja nismo nikad bili jarani, od prvog trenutka kad sam ga upoznao imao sam ne malu, nego veliku rezervu prema njemu. Tada u SDP-u BiH, kada sam to rekao, su me malo ružno gledali i bio sam kritikovan što tako nastupam. Nikad o njemu nisam imao lepo mišljenje i za to postoje brojni svedoci i dan danas – rekao je Komšić.

Dodao je da su Milanovićeve izjave o BiH očigledno neka vrsta osvete prema ljudima u BiH.

– Nakon što se vremenom pokazivalo ko je Milanović bio je predmet sprdnje u SDP-u BiH, ali čovek očigledno sad nastavlja neku vrstu osvetničkog pohoda prema ljudima u BiH kojima možda zamera to što u njemu nisu prepoznali levičara i socijaldemokratu, što je on i dokazao da nije – dodao je član Predsedništva BiH.

Naglasio je da u Milanovićeve navodne odnose i veze sa Rusijom on neće ulaziti i time treba da se pozabavi hrvatska javnost i politika.

– Očigledno pokušava situaciju u BiH i mene lično, nazivajući me tako, da iskoristi kao neki ‘kamen međaš’ u hrvatskoj politici za obračun s Plenkovićem. To što on i Plenković rade između sebe, to nas ne treba da interesuje. Interesuje nas ono što on kao predsednik susedne države govori i radi kada je reč o BiH. To se ne može zvati ni prijateljskim ni dobrosusedskim odnosima – zaključio je Komšić.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here