Predsedništvo Srbije
Željko Komšić

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić, koji je u to telo izabran glasovima Bošnjaka, optužio je visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita da, kako kaže, traži bilo kakav izgovor za nametanje diskriminišućih odredbi Izbornog zakona, što je “još jedan pokušaj da se zauvek cementira presudan uticaj zvaničnog Zagreba na političke procese u Bosni i Hercegovini”.

– Vidljivo je da Šmit traži bilo kakav način kojim bi zadovoljio ovdašnju javnost a da pri tom Dom naroda FBiH putem nametnutih odluka isporuči Zagrebu. Pokušaj disciplinovanja Čavare koji je po svoj prilici uigran jeste smešan i jedino je u funkciji pridobijanja izgovora za nametanja diskriminišućih rešenja – kaže Komšić.

Napori koji se, kako kaže, ulažu da bi se Dom naroda i političko odlučivanje iz BiH prenelo u Zagreb iziskuju to da se probosanske a posebno građanske opcije dogovore oko pozicije vezane za ulogu ovog doma.

– Raniji ujednačeni stavovi o potrebi redukovanja ovlašćenja domova naroda dobra su polazna osnova za jedinstven stav po tom pitanju – naveo je Komšić.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here