Predsedništvo Srbije
Željko Komšić

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić ponovo je danas prozvao zvanični Beograd za koji kaže da, kako je naveo, nema “moralne snage” da se izvini BiH za ratne zločine.

Komšić je to rekao na obeležavanju 26. godišnjice zločina u Tuzli, poznatijeg kao “Tuzlanska kapija”.

Rekao je da on u svoje i ime bošnjačkog kolege Šefika Džaferovića, svaki put pri susretima sa srpskim zvaničnicima postavi pitaje vezano za izručenje generala bivše VRS Novaka Ðukića, koji je u BiH za taj zločin osuđen na 20 godina zatvora.

– Uz ovo, postavimo i pitanje te tražimo izručenje naša dva državljana protiv kojih se vode procesi u Beogradu, ali nažalost, tamo nema ispravne reakcije. Tada dolazimo do jedinog zaključka, da politički, odnosno državni vrh Srbije jednostavno još uvek nije sazreo za bilo kakvu vrstu moralnog, ljudskog, pa i političkog ozdravljenJa kada je reč o svemu što se desilo u ratu, zločinu na Kapiji i celoj BiH. Nažalost, tako je i očigledno je da ćemo se morati još dugo nositi s time – naveo je Komšić, preneo je sarajevski portal Klix.

Komšić očekuje od vlasti u Srbiji da kaže: “Da, tako je bilo, naneli smo vam zlo i u ime onih koji su ga naneli izvinite zbog takvog ponašanja”.

Dodao je da se taj odgovor dugo čeka da dođe iz Beograda i misli da će se još čekati.

Suprotno tome, kaže Komšić, iz susedne Srbije je u nekoliko navrata dosad “negiran počinjeni masakr na tuzlanskoj Kapiji”, a slično se, dodao je, dešavalo i za ostale ratne zločine koji su počinjeni na prostoru BiH, navodeći kao primer Srebrenicu.

1 COMMENT

  1. Pa stvarno taj glupan nema nikakve druge funkcije nego da širi mržnju.
    Cenjeni Muslimani dokle će vas takvi i Alijini naslednici praviti budalama?
    Nemoguće je da će vam ti iz drugih zemalj biti prijatelji kao komšije!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here