Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić rekao je da razume odluku predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da ne poseti Sarajevo, navodeći da bi u takvoj situaciji isto postupio.

Predsedništvo BiH je sa dva glasa za i jednim protiv usvojilo zaključak kojim se 2. i 3. mart utvrđuje kao termin zvanične posete predsednika Crne Gore toj zemlji. Za posetu Đukanovića glasali su Komšić i Šefik DŽaferović, dok je član Predsedništva Milorad Dodik bio protiv.

U međuvremenu je Đukanović saopštio da neće posetiti Sarajevo i da je potez Dodika deo nacionalne predstave, koju ne treba dalje hraniti.

– Nažalost, zbog nekih naših, potpuno besmislenih razmirica u Bosni i Hercegovini i stava Dodikovog, mog i gospodina Džaferovića ovde u Predsedništvu BiH, nije došlo do realizacije te posete -kazao je Komšić za RTCG.

Dodao je da je to apsurdno, s obzirom da je Dodik, u vreme kada je bio predsedavajući Predsedništva BiH, odlučio da prvi uputi poziv Đukanoviću.

– Sada, kada smo odredili datum, on se tome usprotivio, zbog, koliko sam ja mogao da vidim, dešavanja u Crnoj Gori, odnosa Beograda, Banjaluke prema tim dešavanjima, što je prema meni apsurdno, nepromišljeno i nadam se da neće ostaviti traga na odnose Crne Gore i BiH, koji su do sada bili odlični – naveo je Komšić za TVCG.

Odnose Sarajeva i zvaničnog Beograda Komšić ocenjuje po sistemu “toplo-hladno”. On je kazao da očekuje da će se, sa dolaskom novog predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, neke stvari u odnosima dve zemlje stabilizovati.

7 COMMENTS

  1. Kad bi mogao ali nemozes niti ces kad moci Komsicu. Ti si politicki mrtvac, nikada vise neces biti izabran. A znas li zasto: Pa uskoro ce promena izbornog zakona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here