EPA-EFE/FEHIM DEMIR
Željko Komšić

Predsedavajući Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Željko Komšić, poručio je da neće odustati od toga da Milorada Dodika politički i na potpuno demokratski način spreči, kako kaže, u proizvođenju kriza, daljoj militarizaciji i destabilizaciji.

Komšić, koji se sinoć obatio GS UN u Njujorku komentarisao je posotrojavanje Žandarmerije MUP-a Republike Srpske i najave Milorada Dodika da neće odustati od rezervnog sastava policije.

– Ni mi nećemo odustati da ga na politički i na potpuno demokratski način sprečavamo u proizvođenju kriza, daljnjoj militarizaciji i destabilizaciji. To smo pokazali i onda kada je to najavio, pa bio prinuđen da povuče. Da nisam i nismo reagovali, u tome bi uspeo. Danas je, ipak, prinuđen da taj poraz, kao i onaj iz Beograda od pre par dana, šminka postrojavanjem nekakve žandarmerije – rekao je Komšić za Radio Sarajevo.

Navodi se da je Dodiku poslao jasnu poruku.

– Međutim, grdno se vara ako misli da nekoga time može da zaplaši. Pročitao sam negde, da su se povodom toga oglasili opozicioni poslanici iz Republike Srpske, koji pitaju zašto Dodik nije poslao Žandarmeriju na Manjaču da obustavi vežbu OS BiH i NATO partnera? Ni to nije dobar pristup. Nema tu šta ni Dodik ni policija Srpske da se busaju u prsa jer se ne bi baš proslavili. Neka Dodik odustane od traženja belaja. Nije u toj poziciji nimalo. Nadam se da mu je to jasno, ako sebi dobro želi – zapretio je Komšić.

5 KOMENTARA

  1. Bolje je tebi da ne éres huljo. Slugo Bakira Izetbegovica. Nista nema gore nego kad te tvoj narod nece, a tebe Komsicu mrzi tvoj narod. Upitaj se zasto. Ma kakva zajednicka drzava vi blokirate godinu dana srpske predsatvnike koje je izabrao srpski narod i namecete svoju volju da bi centralizovali sve u Sarajevo u bosnjacku drzavu.Nikada!!! Srpski narod nece vasu muslimansku drzavu. Srpski narod ima svoju Republiku Srpsku za koju je hiljade i hiljade srba polozilo svoje zivote. Zajedno nikada vise. Srpsku Repubiku ce mo braniti i necemo je dati tvom Bakiru Izetbegovicu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime