EPA/Andrej Čukić
Željko Komšić

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da bi predsedavajućem Predsedništva BiH, Miloradu Dodiku bilo bolje da ne govori o samoopredeljenju Republike Srpske.

Komšić je izjavio da bi RS ako se odluči za otcepljenje “nestala za dva dana”.

– S obzirom na to da se poziva na Skupštinu, koja je donosila političke odluke o sprovođenju genocida, i da su baš na bazi tih odluka politički i vojni zvaničnici iz Republike Srpske osuđeni za genocid, najnoviji Dodikovi pozivi samo su nastavak kontinuiteta genocidne politike – kazao je Komšić.

Dodik je na sednici Skupštine RS izjavio da Srbi u BiH “nude koncept BiH predviđen Dejtonom, ako za to ima volje, a ako nema, razmišljaće da se pokrene pravo RS na samoopredeljenje predviđeno Poveljom UN-a”.

– Međutim, ovaj put to neće proći jer su svi oni koji vole državu Bosnu i Hercegovinu jači za jedno veliko generacijsko iskustvo. Za dva dana bi doživeli potpuni debakl. Ako želi videti nestabak RS, neka pokuša sprovesti to što govori. Pošto sam siguran da to ne želi, Dodiku bi bilo bolje da se okrene rešavanju stvarnih problema građana, a ne da moramo samo raspravljati o njegovim ispadima – kazao je Komšić.

6 COMMENTS

  1. Pa ako su srbi toliko loš narod koji ubi sve ostale narode, onda bi bilo super da se odvoje jer onda nebi bili opasnost za druge tako “fine i postene” ljude i svima bi bilo super.

    Ooo Komsicu, sta li si ti sisao dok si bio u povitku? Mamu sigurno nisi….

  2. I šta bi bilo onda,koje su vam opcije proterati Srbe ili ih držati kao roblje.Koliko je je to realno i održivo i ko bi vam dao podršku za to.

  3. Eto vidis Komsicu Srbomrzitelju da nemozemo zajedno. U tu tvoju gradjansku Bosnu nece ni tvoji Hrvati a kamoli Srbi. Nikad vise zajedno. Zivela Republika Srpska dusdmani krepajte od zavidnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here