Predsedavajući Predsedništva BiH, Željko Komšić, nije želeo danas da komentariše izjave hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović  o statusu hrvatske manjine u BiH, jer, kako je rekao, sve što kaže ”koristiće se u kampanji” za predsedničke izbore u Hrvatskoj.

– Sve što kažem koristiće se u predsedničkoj kampanji u Hrvatskoj, pokušavam biti suzdržan. Očekujem da će biti sličnih takvih poteza – rekao je Komšić, prenela je sarajevska N1 tv.

Prema njegovim rečima, radi se o mešanju u unutrašnje stvari BiH.

– Može se reći da je to mešanje u unutrašnje stvar, ne samo zbog dolaska nego i zbog njenih izjava. Nadam se da će to prestati sa okončanjem kampanje – poručio je Komšić.

Grabar-Kitarović je tokom nedavnog boravka u Mostaru poručila da ne prihvata, kako je navela, podlu floskulu o tome da se Hrvatska meša u unutrašnja pitanja te države i da neće dopustiti da BiH “prisvaja jedan narod”.

Grabar Kitarović, koja je i kandidat za još jedan mandat na Pantovčaku, ponovila je u izjavi za Radio Vitez, da neće stati dok se ne izbori za promenu, kako je rekla, sramotnog izbornog zakona u BiH.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here