FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg
Šefik Džaferovic, predsednik RedŽep Taip Erdogan, Aleksandar Vučić, Željko Komšić i Milorad Dodik prisustvuju ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo

Predsedavajući Predsedništva BiH, hrvatski član Željko Komšić poručio je danas na obeležavanju početka izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo da je ta saobraćajnica simbol budućih odnosa Srbije i BiH i prijateljskih veza između naroda i zemalja.

– Ovo je auto-put i komunikacija, ali je pored toga i simbol naših budućih boljih odnosa, ovo je simbol prijateljskih veza između naših ljudi i zemalja – rekao je Komšić i dodao da se nada da će sledeće godine ista takva ceremonija biti održana i sa druge strane reke.

Komšić je rekao da je do pre dve godine izgledalo nemoguće da će odnosi Srbije i BiH biti na takvom niovu i da će se, nakon decenija i decenija, konačno krenuti u izgradnju velikog infrastrukturnog projekta.


On je ocenio da auto-put neće biti koristan samo građanima dve zemlje, već i da će značiti za odnose dve zemlje i imati i konkretan i simbolički značaj.

Komšić je rekao i da je do pre par godina bilo nemoguće zamisliti da se na postavljanju kamena temeljca okupi veliki broj ljudi, koji je danas bio prisustan.

– Znate sve o nama koji stojimo i sedimo ovde na bini, ali svojim prisustvom želimo da pokažemo koliko malo treba poverenja, pružena ruka, osmeha da stvari u našim zemljama i u ovom regionu krenu brzo na bolje – rekao je Komšić.

Kod mosta preko Save u Sremskoj Rači danas je svečano obeležen početak izgradnje autoputa Beograd – Sarajevo, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučicća, predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i članova Predsedništva BiH Željka Komšića, Milorada Dodika i Šefika Džaferovića.

1 KOMENTAR

  1. Pa Komšiću!Što niste pružili ruke onako kako vi to Krvati radite,već podigli ruke.Nije mi jasno ko se tu kome predaje.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime