FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg
Šefik Džaferovic, predsednik RedŽep Taip Erdogan, Aleksandar Vučić, Željko Komšić i Milorad Dodik prisustvuju ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo

Predsedavajući Predsedništva BiH, hrvatski član Željko Komšić poručio je danas na obeležavanju početka izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo da je ta saobraćajnica simbol budućih odnosa Srbije i BiH i prijateljskih veza između naroda i zemalja.

– Ovo je auto-put i komunikacija, ali je pored toga i simbol naših budućih boljih odnosa, ovo je simbol prijateljskih veza između naših ljudi i zemalja – rekao je Komšić i dodao da se nada da će sledeće godine ista takva ceremonija biti održana i sa druge strane reke.

Komšić je rekao da je do pre dve godine izgledalo nemoguće da će odnosi Srbije i BiH biti na takvom niovu i da će se, nakon decenija i decenija, konačno krenuti u izgradnju velikog infrastrukturnog projekta.


On je ocenio da auto-put neće biti koristan samo građanima dve zemlje, već i da će značiti za odnose dve zemlje i imati i konkretan i simbolički značaj.

Komšić je rekao i da je do pre par godina bilo nemoguće zamisliti da se na postavljanju kamena temeljca okupi veliki broj ljudi, koji je danas bio prisustan.

– Znate sve o nama koji stojimo i sedimo ovde na bini, ali svojim prisustvom želimo da pokažemo koliko malo treba poverenja, pružena ruka, osmeha da stvari u našim zemljama i u ovom regionu krenu brzo na bolje – rekao je Komšić.

Kod mosta preko Save u Sremskoj Rači danas je svečano obeležen početak izgradnje autoputa Beograd – Sarajevo, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučicća, predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i članova Predsedništva BiH Željka Komšića, Milorada Dodika i Šefika Džaferovića.

1 COMMENT

  1. Pa Komšiću!Što niste pružili ruke onako kako vi to Krvati radite,već podigli ruke.Nije mi jasno ko se tu kome predaje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here