Tanjug/AP
Željko Komšić

Predsedavajući predsedništva BiH Željko Komšić optužio je danas susedne države da se mešaju u unutrašnja pitanja BiH i podržavaju koncepte koji vode učvršćivanju etničkih podela s ciljem da se zadrži kontrola nad ključnim resursima koje ima BiH.

Dokaz za svoju optužbu Komšić vidi u činjenici da do danas nisu rešena pitanja kopnene i pomorske granice, čime je jasno aludirao na Hrvatsku i Srbiju.

– Susedne države negiraju bosanskohercegovacku naciju i pokušavaju da iskoriste etničke identitete u mojoj zemlji u svoju korist – kazao je Komšić i pozvao poslanike u Parlamentarnoj skupštini Veća Evrope da se usprotive zahtevima da se donesu izmene izbornog zakona kojima bi se jačao koncept konstitutivnih naroda u BiH, a podrže rešenja koja bi jačala ulogu pojedinca kao nosioca suvereniteta, prenosi HINA.

On je ocenio da bi sadašnji ustav BiH nametnut Dejtonskim mirovnim sporazumom trebalo promeniti, ali tako da se zauzdaju etničke podele.

1 COMMENT

  1. Бајка! Ко негира Бошњачку нацију? Нема потребе. То је измишљотина стара само неколико деценија. Свако може себе да назива како хоће. А кад Срби говоре о “бошњацима” они им се смеју иза леђа. Исто важи и за Црноговце, нарочито за оне шиптарског порекла.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here