Predsedništvo Srbije
Željko Komšić

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić ocenio je danas, reagujući na izjavu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića o deklaraciji predstojećeg samita NATO-a, da Hrvatska, zbog forsiranja prevaziđenog etničkog koncepta konstitutivnosti naroda u BiH, dolazi u sukob sa Alijansom.

Milanović je prethodno izjavio da neće podržati završnu deklaraciju zbog toga što pojedine članice NATO-a ne podržavaju konstitutivnost naroda u BiH i Dejtonski sporazum.

Komšić je istakao da Hrvatska nema moć da blokira principe deklaracije. On smatra da je jasno iz presuda Evropskog suda za ljudska prava da u BiH treba da bude odbačen taj koncept i da je jasno da Program reformi predviđa jednaka prava za sve građane, a ne konstitutivnost naroda.

– Teško da jedna Hrvatska može zaustaviti ono što je interes NATO-a, pritom zalažući se za ono što nisu NATO i EU standardi – rekao je Komšić.

On je zaključio da je ono što hrvatski zvaničnici traže u BiH nespojivo sa NATO-om.

1 COMMENT

  1. Tako vam je to braco Hrvati…nas preveslavaju godinama…vas ce tek…mozda nekada shvatite da su vam Srbi jedini sa kojima treba da pravite dogovore….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here