Facebook
Nemanja Mitrović

Srpski mladić Nemanja Mitrović (19) iz Babinog Mosta kod Obilića izboden je kasno sinoć u rame i u predelu vrata od strane lokalne albanske porodice koja ih već duže vreme maltretira. Sa Nemanjom je po rukama i stomaku isečen i njegov otac Saša koji je pokušao da odbrani sina.

Saša i Nemanja Mitrović nisu životno ugroženi, a prema nezvaničnim informacijama dvojica Albanaca, među kojima je i napadač, su uhapšena, prenosi RTV Kim.

Kako je ispričao Saša Mitrović, napad se dogodio sinoć nedaleko od njihove kuće. Tu se, kako kaže, okupilo nekoliko mlađih Albanaca iz sela koji su čekali njegovog njegovog sina Nemanju da izađe. Pošto je izašao najpre su ga gađali pikavcem od cigarete a zatim i napali. Kako je objasnio, tokom jučerašnjeg dana su već dobili pretnje od istog Albanca.

– Pozvao sam mu oca i rekao da njegov sin preti mom detetu. Otac je došao kod nas i preneo nam da ne brinemo i da neće ništa da se dogodi. Počeo je mrak i eto njih ponovo. I nije to prvi put – istakao je Saša Mitrović.

Tokom napada Nemanja (18) je nožem uboden u vrat, a isti Albanac povredio je i njegovog oca Sašu koji je pokušavao da odbrani sina i udalji napadača.

Prema nezvaničnim informacijama, dvojica Albanaca, među kojima je i napadač, su uhapšena i određen im je pritvor od 48 sati. U policijskoj stanici u Obiliću kažu da ne znaju ništa o ovom slučaju.

Ranjeni otac i sin su najpre prebačeni u prištinsku bolnicu gde im je ukazana lekarska pomoć a potom u Klinički centar u Severnoj Mitrovici gde se još uvek nalaze. Dežurni hirurg u KBC Severna Mitrovica doktor Ljubiša Milošević kaže da se radi o teškim telesnim povredama, i da je Nemanji probijena pleura.

Inače, ovo nije prvi napad na Nemanju Mitrovića. Na Uskrs ove godine napadnut je od strane istog Albanca. Nije prijavio zbog, kako objašnjavaju, obećanja roditelja napadača da više neće da se ponovi.

– Ranije nije bilo nekih težih posledica i prelazili smo preko toga. Ovoga puta je ishod mogao da bude fatalan. Nemanja ima težu ranu i smatram da je ovo stvarno kraj – kazala je Milena Mitrović, Nemanjina majka.

Ova grupa albanskih mladića je, kako saznajemo od meštana, već pravila probleme u selu.

2 COMMENTS

  1. По резолуцији 1244 Србија треба да пошаље 1000 војника и полицајаца на Косово и Метохију да штите Србе… уколико се тзв Косово противи – може Србија да пошаље и више људи…

    • Budite realni pa sebi kazite da li je moguce poslati srpskog vojnika sada na KiM?
      Pise i ZSO pa je nema!
      Hocete Vi da budete taj 1 od 999 vojnika, kad sad na KiM ima 3500 vojnika tzv. Kosova??? Bez SUKOBA se AP Kosovo i Metohija nece vratiti i zato ga ne treba NIKAD priznati, narod srpski da proba da se sacuva i nikome da neveruju da ce ih stititi osim sami sebe da stite. Taj napadac ce biti pusten uskoro, jer \” nije na nacionalnoj osnovi\” nego ce reci da se komsije posvadjale pa je doslo do incidenta…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here