Tanjug
Predrag Kon

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da on jeste za uvođenje strožih mera, ali da mora da se sačeka da se napravi pravni okvir.

– Ako vam neko ko je odgovoran za neku oblast kaže da ne može, onda morate to da prihvatite. S druge strane, tu je i ekonomija. Maska, ili kako je zovem barijera virusu, štiti sve nas. Ako ih skidamo samo kada pijemo i jedemo, a nosimo ih svuda, to je prava mera – rekao je Kon za RTS.

Prema njegovim rečima, Beograd je najveće žarište i ponovio da vremena za uveravanja više nema i da su maske jedina barijera daljem širenju virusa.

– Imamo ozbiljan skok, posebno u Beogradu, danas 590. To se nije dešavalo, bar ne do sada. Povećan je broj onih koji se javljaju u covid ambulante, kao i onih koji imaju sumnju pa rade bris. I kod njih je oko 40 odsto pozitivnih. Situacija se ubrzano pogoršava, a Beograd je dvomilionski grad – naglasio je Kon.

On je dodao i da će, ukoliko ne zaživi barijera, odnosno maske, nešto drugo morati da se uradi.

– Maske treba da se nose i napolju, ali ako to ne možete da sprovedete, onda mora da se menja zakonski okvir. Maske moramo da nosimo, osim kada jedemo i pijemo – rekao je Kon.

Istakao je da će narednih sedam dana biti loši i da će tek doći do povećanja smrtnih ishoda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here