Tanjug
Predrag Kon

Epidemiolog dr Predrag Kon kaže da se ove i sledeće nedelje očekuje vrhinac epidemije i navodi da sada ne držimo konce u svojim rukama, jer ne može da se prati ko je od koga zaražen.

– Mi i dalje očekujemo da će vrhunac epidemije biti ove i naredne nedelje – rekao je Kon i naveo da će se nakon toga videti rezultati mera.

– Mi smo 19. dan u vanrednim mera, to se i odražava jer nemamo nagli porast. Da nismo uveli merei bez njih bi bili u 4. nedelji – kazao je Kon gostujući u jutarnjem programu Tv Prve.

On je naveo da sada ne držimo konce u svojim rukama, jer ne može da se prati ko je od koga zaražen.

– Normalno, od tih slučajeva se istražuju kontakti i sprečava se da dalje prenose. Sad smo blizu toga da sve zavisi od toga koliko imamo kontakata. Ukoliko ih sprečimo, teoretska mogućnost opstajanja virusa je značajno smanjena – rekao je on.

– Svi očekuju kraj, a ovo je najava za potrebom gvozdene dispiline – kazao je Kon.

– Mi se sad već nalazimo na preko 300 dnevno, a imali smo ranije oko 100 zaraženih – zato je sada situacija da se razmišlja o uvođednju policijskog časa od 24 sata – ističe Kon.

– Mi čekamo da vidim rezultate svake mere. Zabrana kretanja tokom vikenda daće rezultate za sedam dana – kaže on.

3 COMMENTS

  1. a u cijim rukama su konci,mesec dana smo u kucama,niko ne izlazi iz kuce sem neko ko je poludeo zbog zatvora,narod poludeo i disciplinovano sedi kod svojih kuca,u cemu je ovde problem,dosli kinezi dosli rusi a konci nisu u nasim rukama

  2. Ovaj ne radi za srski narod on radi protiv. Svinjski grip, obavezna (PRIMORAVAJUĆA) Vakcina za decu
    Smeje se kad upoređuje sajam i sajmište (koncentracioni logor)
    Ako ovaj leči Srbe loše nam se piše.
    Molim da se objavi

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here