Tanjug
Predrag Kon

Epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je da će eventualno uvođenje karantina za građane Srbije koji se vraćaju iz inostranstva, posebno iz Crne Gore, biti razmatrano na sednici Kriznog štaba u ponedeljak, ali je objasnio da “klasničnog karantina” neće biti.

– Tri nedelje pričamo o epidemiološkom riziku prilikom povratka građana, to je neprekidno na dnevnom redu. To će biti na dnevnom redu u ponedeljak. Lično, ne očekujem, ali ne može niko da vam odgovori tačno, to ćemo videti u ponedeljak – rekao je Kon novinarima.

On je istakao da klasičnog karantina, u smislu zatvaranja i “odvajanja” od sopstvenog stana neće biti, to nije ni u planu, niti je ikada razmatrano.

– Postoji nešto što je samoizolacija, što smo preporučili, narocito kada je reč o deci, i to se u nekim situacijama poštuovalo – rekao je Kon.

Upita da li postoji neka alternativa, ako ne bude karantina, Kon je rekao da nema alternativne strategije, već da svako ko se vrati, ukoliko ima simptome, treba odmah da pomisli na kovid i da prvo to isključi, pa tek onda da se leči.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here