Tanjug
Predrag Kon

Osvrnuvši se na polemiku koju je vodio sa svojim kolegom Zoranom Radovanovićem o uvođenju vanrednog stanja, epidemiolog Predrag Kon, gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, izajvio je da je “možda neoprezno napisao rečenicu” koja je uvredila njegovog bivšeg profesora i da mu se, ukoliko ima potrebe za tim, javno izvinjava.

– On je moj učitelj. Ne postoji čovek u epidemiologiji kojeg više poštujem. Zabluda je nastala samo oko toga da li je vanredno stanje trebalo da bude uvedeno ili ne. Ja mu se ovom prilikom izvinjavam javno, ako ima potrebe za tim – izjavio je Predrag Kon.

Podsetimo, razlog zbog čega su Zoran Radovanović i Predrag Kon ušli u polemiku, bila je Konova Fejsbuk objava, gde je naveo da je njegov kolega u zabludi kad je reč značaju uvođenja vanrednog stanja.

“Bez vanrednog stanja i mogućnosti direktnih nabavki, na osnovu čitavog mog radnog iskustva kroz ovakve situacije mogli bi da se ‘slikamo’. Naći će se pravnici koji će objašnjavati i govoriti suprotno. Uvek se nađu. Govorim o onome što je život pokazao. I onda i sada miljama sam bio daleko od sprovođenja nabavki, a i potpuno mi je bilo svejedno kako se sprovode, jer su to radili drugi u skladu sa zakonom i ovlašćenjima. Tu leži najveća i suštinska zabluda mog prijatelja prof. Zorana Radovanovića, koja traje preko deset godina”, napisao je Kon.

Na njegovu objavu kasnije se nadovezao Radovanović, koji je napisao:

“Desilo se ono što nije smelo da se desi: javno su se sučelila dva epidemiologa. Kolega Kon je u svoj tekst o neprijateljima, genocidu i Mengeleu neoprezno upleo mene sa mojim navodnim zabludama. Celog jučerašnjeg dana zvali su me iz bulevarskih medija da dam komentar i ‘priznam’ da li smo Peca i ja još uvek prijatelji. Odbio sam ih sve, sa jednim izuzetkom, ali sam prihvatio poziv iz lista Danas. Tako su nam se slike ovog jutra našle na naslovnoj strani. Lično mislim da je stručni deo Kriznog štaba imao preča posla, pre svega da brani svoj kredibilitet ugrožen ponavljanim kontradiktornim porukama, dezavuisanjem donetih stavova odlukama vlasti, pa naknadnim odricanjem od svojih stavova itd., ali šta je – tu je”, napisao je profesor Radovanović na Fejsbuku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here