Tanjug
Predrag Kon

Epidemiološka situacija se poboljšava i nije više vanredna, ali jeste i dalje nestabilna i i nesigurna, ocenio je epidemolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

On je rekao da neće biti organizovanog dočeka srpske Nove godine i da su postojeće mere produžene zato što daju rezultate.

Doktor Kon kaže da ćemo u toku ove nedelje videti stvarno stanje i efekte novogodišnjih i božićnih praznika.

“Epidemiološka situacija se poboljšava, nije više vandredna, ali je nesigurna, nestabilna i povremeno nepovoljna. Mnogo je ljudi na respiratorima i ne možemo reći da je dobro”, rekao je Kon.

Prema njegovim rečima, mere koje ostaju na snazi daju rezutlate i zato je produženo radno vreme kafana, kafića i prodavnica koje nisu prehrambene.

“Nema razloga za promenu nečeg što je dalo rezultate. Nema organizovnog srpske Nove godine i važi potpuno isti režim za ovaj doček kao za onaj ranije. Sve praznike treba slaviti u užem krugu porodice i deluje mi da je to stanovništvo prihvatilo i to je ono što je dobro. Svakako nije vreme za opuštanje”, navodi Kon

Kako je istakao, potrebno je i da se predstojeće slave takođe slave u krugu užeg dela porodice.

“Utisak je da je stanovništvo prihvatilo te mere i to je veoma dobro. Sve u svemu, ovo ide na bolje”, zaključio je Kon.

Epidemiolog ponavlja da još dugo treba održvati distancu, nositi masku i voditi računa o higijeni prati ruke, a da o ukidanju mera možemo razmišljati tek kad se postgne kolektivni imunitet.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime