Z. Mirković
Jedna od proba pred premijeru

Čim su dozvolile epidemiološke mere, glumci pozorišta Gastarbajteri iz Beča odredili su termin za nastup. U četvrtak će pred publikom željnom predstava, izvesti dramu “Orhideja”.

– Ovu predstavu smo pripremali osam meseci, jer smo morali četiri puta da pomeramo izvođenje zbog epidemiološke situacije. Uvek kada smo bili spremni desilo bi se zaključavanje. Sada konačno možemo da prikažemo ono što smo uvežbali. Probe su održavane u posebnim uslovima i bilo je veoma naporno, jer smo svi svaki put radili testove i vodili evidenciju o svemu tome, takođe uz ostale sve mere predostrožnosti – navodi Milinko Ametović Beganović, šef ove pozorišne trupe.

On pojašnjava da drama prati priču jedne beogradske porodice tokom 1920-ih godina.

– S jedne strane su Milica i Miloš koji 10 godina pokušavaju da ona ostane u drugom stanju. Posle izvesnog vremena Milica pada u depresiju zbog tog problema. S druge strane su Dimitrije i Sofija koji ne žele dete jer im je karijera na prvom mestu, a potomstvo na poslednjem – prepričava Milinko u najkraćem siže.

Karte za predstavu, a zbog epidemioloških mera omogućeno je prisustvo svega 40 osoba u publici, mogu da se rezervišu telefonom na broj 0660 55 26 147.

Svi koji budu došli moraju poneti negativan test, potvrdu o vakcinaciji, ili potvrdu lekara o preležanoj bolesti. Takođe je obaveza nošenja FFP2 maski tokom cele predstave.

Drama “Orhideja” biće izvedena u pozorištu Theater Spektakel, Hamburgerstr.14.

Uigran tim: Milinko i Zorica

Zaiskrila suza

U predstavi osim Milinka igraju: Zorica Đuđić, Slađan Mandić, Slobodanka Knežević, Doris Tamasi i Milena Dobrić. Glumci se raduju predstavi i jedva čekaju da nastupe pred publikom.

– Ovaj trenutak doživljavam veoma emotivno. Kada smo počeli probe u pozorištu, kada sam stao na pozornicu i osetio reflektore ponovo u očima, malo je falilo da zaplačem – kaže Ametović Beganović.

On ističe da je u postavljanju predstave uspeo i zahvaljujući Zorici Đuđić, koja je uvek bila uz njega i koja je neumorno prisustvovala svakoj probi.

Stihovi za dame

U subotu će na istoj adresi biti održano poetsko veče posvećeno Danu žena.

– Pošto je ove godine sve drugačije nego inače, tako i Dan žena obeležavamo tek sada. Nismo želeli da izostavimo ovaj bitan praznik, pa ćemo ovim putem nadoknaditi sve što smo propustili, naravno u posebnim uslovima. Pripremili smo lep program u kojem će učestvovati naši članovi. Pesme poznatih svetskih pisaca recitovaće kroz glumu uz specijalan scenski nastup. Biće i nekoliko muzičkih tačaka. Ulaz je besplatan, ali je potrebna rezervacija zbog ograničenog broja mesta – ukazuje Ametović Beganović.