Konačno Uprava za dijasporu!

0

 

 

Janko Veselinović
 

Uprava za dijasporu i Srbe u regionu pri Ministarstvu spoljnih poslova uskoro bi trebalo da počne da radi u punom kapacitetu, rekao je sekretar tog ministarstva Veljko Odalović.
Ta uprava preuzeće dosadašnju Kancelariju za dijasporu i Srbe u regionu.
"Prošle subote je tek sistematizacija usvojena na Vladi. Nismo mogli da u punom kapacitetu preuzmemo ni Kancelariju za dijasporu ni nadležnosti dok sistematizacijom nismo praktično definisali nju kao upravu u okviru Ministarstva spoljnih poslova, i izvršioce", kazao je Veljko Odalović.

Još ljude da rasporedimo: Veljko Odalović

Prema njegovim rečima, sistematizacija je juče stupila na snagu.
"Praktično od juče donosimo rešenja o raspoređivanju ljudi i krećemo da radimo u punom kapacitetu nešto što je naša nadležnost. Preuzećemo svih 27 izvršilaca iz prethodne kancelarije. Treba da se odredi direktor uprave. To je nešto što će ministar Ivica Dačić kada se vrati sa puta završiti", rekao je Odalović.
Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Janko Veselinović je pre dve nedelje kazao da je nedopustivo što četiri meseca od donošenja Zakona o ministarstvima nije formirana Uprava za dijasporu i Srbe u regionu i tražio je hitan prijem kod ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.
 

Neozbiljna
smo država!

Poslanik Nove demokratske stranke Janko Veselinović kaže da je veliki problem što nije formirana Uprava za dijasporu, jer nema ko da rešava brojna pitanja koja se odnose na rasejanje. On je dodao da je to vrhunac neozbiljnosti države u odnosu prema jednom važnom nacionalnom i ekonomskom pitanju i naveo da vlast mora hitno nešto na tom planu da uradi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here