”Koncert me digao iz postelje”

0

Publika mi daje snagu: Dragana Mirković

– Želim da zaokružim priču o 30 godina moje karijere, ali to ne znači da više neću pevati. Koncert u Areni biće kruna mog muzičkog rada posle čega nemam šta da kažem. Nisam nešto interesantna medijima, a neki mi čak zameraju da sam previše iskrena sa novinarima. Ali, jednostavno ja sam takva i uvek kažem ono što mislim. Koncert će biti prepun emocija i radujem se druženju sa mojom publikom koja je najdivnija na svetu – rekla je Dragana, koja se nerado priseća detalja teške saobraćajne nesreće koju je imala pre tri meseca i jednomesečnog boravka u bolnici zbog povreda.

 

Ipak, i posle svega nema problem da se ponovo vozi automobilom, pa je i ovog puta iz Beča u Beograd došla kolima sa suprugom Tonijem. Jedino što tokom vožnje koristi steznik za kičmu, pa kako kaže, sama sebi liči na robota kada sedne u auto.  Dragana, međutim, naglašava da je optimista po prirodi, a ovaj koncert koji je zakazala pre nesreće, bio je jedan od razloga za njen što brži oporavak.

 

Da su pesme kao deca

Koja pesma vam je najdraža?
– Kad bi pesme bile kao deca, ja bih onda imala mnogo dece, jer imam mnogo pesama koje volim. Ali, od svih izdvojila bih "Umirem majko", "Pitaju me u mom kraju" i "Kad bi znao kako čeznem" – otkrila je Dragana, koja se oduševila kada je čula da su navijači Crvene zvezde i Partizana obradili njene dve pesme, koje pevaju na utakmicama.
– To je velika čast. Ima veliki broj navijača i kada toliki ljudi peva moje pesme može samo da mi imponuje. Srećnija sam nego što sam mislila.

– Teška je povreda, ali me je ovaj koncert naterao da požurim sa ozdravljenjem. Kad imate nešto što vas gura napred mnogo je lakše. Dva meseca sam razmišljala šta da radim, a onda sam rekla sebi da ću to da uradim. Makar i u stolici sedela i pevala bila bih sa mojom publikom i ne bih im uskratila koncert koji sam im obećala. To je kao kod sportista, pa će oni najbolje shvatiti o čemu pričam – daću svoj maksimum uprkos povredi. Mnogo dugujem onima koji su odrasli uz moje pesme. Izbegavala sam solističke koncerte, jer nikad nisam volela da budem u centru pažnje, ali ovo je značajan jubilej i želim da 30 godina karijere proslavim sa svojom publikom – rekla je uzbuđena Dragana.

I dok mnoge njene kolege svoju decu dovode na ovako velike koncerte, čak ih penju i na binu, ona je odlučila da njen sin Marko i ćerka Manuela to veče ostanu kod kuće u Beču.

– Nisam stroga mama, ali ne želim da deci ništa namećem. Osim toga, protivnik sam toga da odsustvuju iz škole, iako su oboje odlični đaci. Koncert je u petak, oni će imati svoje školske obaveze i ne želim da remetim njihovo detinjstvo. Mama neka radi svoj posao, a deca imaju svoje obaveze. Pričali smo o tome i dogovorili se da je ovako bolje.

A, onda su u pres centar Arene ušle devojke iz jedinog ženskog tamburaškog orekstra La Banda i zasvirale Draganin hit "Kaži mi sunce moje". Ona je od odmah ustala i zapevala s njima.

– Eto otkrila sam jednog od gostiju mog koncerta, a to je ovaj divan orkestar. O ostalim gostima ne mogu da pričam, jer je lepota koncerta u iznenađenjima.
 

Verujem u kvalitet

Da li među mladim pevačicama vidite nekog ko bi mogao da bude vaša naslednica na estradi?
– Svako vreme nosi nešto svoje. I danas ima kvalitetnih pevača i pevačica, a ja verujem da kvalitet uvek ispliva. Imala sam sreće u karijeri da je deset mojih pesama postalo evergrin, pa se nadam da će i današnji mladi pevači uspeti u tome, jer kvalitet postoji – smatra Dragana.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here