Ansambl “Knjaz Miloš” Udruženja “U ime živih” iz Beograda, održaće niz koncerata u gradovima Crne Gore s programom duhovne i svetovne srpske i svetske muzike.

Program će izvesti hor sa orkestrom, sačinjen od vrhunskih izvođača, koji je već održao mnogobrojna uspešna gostovanja u regionu i u kulturnim središtima Evrope. Reč je o veoma popularnim numerama poput Oče naš, Onamo namo, Marš na Drinu, Tamo daleko, It’s a Long Way to Tiperary, Vidovdan, Još ne sviće rujna zora, Bože pravde, Žute dunje, Oro se vije, i druge.

– Očuvanje vere, jezika i pisma, kulturnog i nacionalnog identiteta srpskog naroda na ovim prostorima je od izuzetnog značaja a deo je težnji da se afirmišu evropske kulturne vrednosti. Misija se ostvaruje u znaku ljubavi, vere, istine i nade, kroz pesmu i muziku, koje su možda najbolji mostovi ujedinjenja, bratstva i zajedništva među narodima i svim ljudima dobre volje – izjavio je prof. dr Mihajlo Rabrenović, predsednik Poslovnog saveta Udruženja “U ime živih”.

Ansambl “Knjaz Miloš”, koji je svojevrstan karavan dobre volje, putovaće Crnom Gorom u želji da predstavi srpsko gostoljublje, bratoljublje i rodoljublje kao osnovne vrline koje nose univerzalnu poruku hristolikog i svetosavskog naroda upućenu svima, sa poštovanjem drugih kultura. Zamisao je da se ova poruka ljubavi prenese što širem krugu gledalaca.
Koncerte sa početkom u 19 sati, i to u Podgorici 27.11.2021. i u Pljevljima 1.12.2021. godine organizuje Srpski nacionalni savjet Crne Gore.

Grad Budva organizuje koncert u hotelu “Palas” u Petrovcu na dan 28.11.2021. godine.
Koncerti u Herceg Novom, i Nikšiću će se održati 29. i 30.11, u hali Park i u Nikšićkom pozorištu, uz podršku Opštine Herceg Novi i Opštine Nikšić.

U sklopu proputovanja, članovi Udruženja će ostvariti studijsku posetu manastirima Mileševa i Ostrog. Gostovanje se realizuje uz podršku Uprave za dijasporu MSP i Ambasade Republike Srbije u Crnoj Gori, a Udruženje deluje s blagoslovom Njegove svetosti Patrijarha srpskog gospodina Porfirija.

Više informacija preko telefona 011 40 94 920, na sajtu www.uimezivih.rs i putem imejla sekretarijat@uimezivih.rs

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here