Končita Vurst želi u Rusiju da upozna Putina

0

Reuters/L. F.
Končita Vursrst želi da razume Putina
 

Tomas Nojvirt, 26-godišnji austrijski pevač koji je nastupao kao Končita Vurst, objasnio je svoju želju da provede vreme s ruskim vođom, tokom intervjua za nemački Kurier, prenosi RT.

– Šta znači biti Vladimir Putin? Pod kakvim je on pritiskom. Na kraju dana jedino što Putin želi je poštovanje. Ova želja za poštovanjem ujedinjuje njega i manjine – objašnjava Končita.

Nojvirt, koji je homoseksualac, govoreći o sebi koristi muške zamenice, ali kada govori o svom alter egu Končiti, preferira ženske zamenice. On je čak izmislio fiktivnu priču za svoj lik: Končita je rođena u kolumbijskim planinama i udala se za francuskog burlesknog igrača.

Kaže da ima mnogo fanova u Rusiji:

– To je predivno, jer mi dokazuje da se mnogi Rusi ne slažu sa odlukom svoje vlade – misleći na ruski zakon koji zabranjuje gej propagandu među maloletnicima.

Međutim, nisu baš svi u Rusiji tako željni da vide, i čuju, Končitu. Zadrti antigej zakonodavac Vitali Milonov, iz Sankt Peterburga, poslao je molbu ruskom ministarstvu kulture u nadi da će zabraniti Končiti da nastupi u Moskvi.

Iako se šef Putinovog kabineta, Dmitri Peskov, nasmejao ideji da se Končita i Putin sretnu, ideja možda i nije tako suluda kako zvuči. Končita se prošle nedelje sastala sa generalnim sekretarm Ujedinjenih nacija Ban Ki Mumom tokom njegove posete Beču.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here