Konte: Benfika nije zaslužila da prođe u finale Lige Evropa

0

Antonio Konte
 

Fudbaleri Benfike plasirali su se u finale Lige Evropa, pošto su sinoć u revanšu u Torinu odigrali bez golova protiv Juventusa. U prvoj utakmici, prošlog četvrtka u Lisabonu, Benfika je pobedila sa 2:1.

"Fudbaleri Benfike su stalno ometali igru, a sudija (Mark Klatenburg) im je to dozvolio. Šteta. Dozvolio je šest minuta nadoknade vremena, a tri su prošla bez igre. Benfika je sa dva šuta u okvir gola u dve utakmice prošla dalje, a mi smo zaslužili da igramo u finalu", rekao je Konte za Skaj Italija.

 

Trener crno-belih rekao je da je njegova ekipa dala sve od sebe, ali da nije imala sreće protiv Benfike, kao i da je oštećena za penal.

"Prošla je dalje ekipa koja to nije zaslužila. Ako pogledate statistiku videćete da su imali samo dva šuta u gol u dve utakmice. Imaju međunarodno iskustvo i to su pokazali. Sprečavali su nas da igramo i razočaran sam što je sudija to dozvolio", rekao je Konte.

 

Benfika će u finalu Lige Evropa, 14. maja na stadionu Juventusa u Torinu, igrati protiv Sevilje, koja je u dvomeču protiv Valensije prošla zahvaljujući postignutom golu u gostima. U prvoj utakmici Sevilja je pobedila 2:0, a sinoć i revanšu Valensija je pobedila sa 3:1.

 

Fudbaler Juventusa Leonardo Bonuči, koji je juče proslavio 27. rođendan, rekao je da Benfika nije došla u Torino da igra fudbal.

"Nadao sam se drugačijem rođendanu. Još jednom se potvrdilo da u fudbalu ne pobedi uvek bolji tim. Benfika je mislila samo o rezultatu iz prve utakmice, nisu došli da igraju fudbal", rekao je Bonuči.

 

"Sada moramo da budemo pozitivni, da pokušamo da osvojimo treću uzastopnu titulu u Seriji A. Ponosni završavamo takmičenje u Ligi Evropa", dodao je on.

 

Bonuči je rekao da su greške iz prvog meča koštale njegovu ekipu plasmana u finale, ali i da će crno-beli iz duela sa Benfikom izvući pouke.

"Benfika se branila sa sedam igrača, a na kraju su detalji odlučili. Napravili smo mnogo grešaka u Lisabonu, u odbrani i napadu, a da je bilo drugačije, možda bismo mi slavili. Razočarani smo, pošto se finale igra na našem stadionu. U dve utakmice smo pokazali da smo bolji, ali Benfika je došla da ne primi gol", rekao je Bonuči.

 

Juventus u ponedeljak od 21 sat na svom terenu igra protiv Atalante i ako pobedi osvojiće treću uzastopnu titulu u Seriji A.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here