Konteov ugovor sa Pumom mogući sukob interesa

0

 Selektor reprezentacije Italije Antonio Konte
 

Bivši trener Juventusa je imenovan za novog selektora Italije i potpisao je dvogodišnji ugovor sa Fudbalskim savezom. On će godišnje primati 3,2 miliona evra, a više od polovine te sume plaćaće Puma. Konte može da zaradi i više novca zahvaljujući bonusima koje će dobiti ako se ekipa kvalifikuje na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine i ako se na rang listi Svetske fudbalske federacije
(FIFA) popne među osam najboljih ekipa. Italija trenutno zauzima 14. mesto. On će u utorak održati konferenciju za novinare, tokom koje će biti otkriveni detalji o njegovoj plati, što veoma interesuje medije u Italiji.

 

Uloga Pume u dovođenju Kontea na mesto selektora je prvi takav dogovor u Italiji, a mnogi kritičari tog dogovora strahuju da je sponzor stekao mnogo moći u odlučivanju. Većina italijanskih medija je komentarišući dolazak Kontea upitala
da li u dogovoru ima sukoba interesa. List Republika je upitao kako će se Konte ponašati sa igračima koji imaju ugovor sa istim sponzorom i ko će odlučivati kada dođe do nastavka saradnje sa igračem.

"Sport je uvek bio povezivan sa pitanjima etike. Ali, ovog leta italijanski fudbal mora da se suočava sa mešanjem, stvarnim ili mogućim, komercijalnih interesa", navela je Stampa.

 

Taj list je istakao da bi trener koga plaća sponzor, "mogao da favorizuje sportistu koji ima istog sponzora, umesto onog koga sponzoriše neka druga kompanija".

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here