MUP Srbije
Ivan Kontić

Ivan Kontić, osumnjičen za britalno premlaćivanje Miljana Mandića, saslušan je danas pred sudijom za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu.

Nakon toga je vraćen u pritvor Okružnog zatvora u tom gradu.

On je dao iskaz sudiji na okolnosti koje se tiču pritvora, a odluka o pritvoru će biti doneta u četvrtak, precizirala je za Tanjug portparol suda Jelena Ostojin.

Njemu je pritvor određen u septembru dok je bio u bekstvu, a sada treba da bude odlučeno da li ta odluka ostaje na snazi.

Kontić će pred tužioca biti izveden u petak, 11. decembra u 13 sati radi saslušanja u vezi sa krivičnim delom za koje se tereti, rečeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, koje vodi istragu protiv njega zbog sumnje da je 24. avgusta britalnim premlaćivanjem Miljana Mandića pokušao da ga ubije.

Kontić će pred tužiocem moći da iznese svoju odbranu, koju je najavio nakon hapšenja u Podgorici.

Kontić je u utorak izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana skrivanja. Nakon toga Ministarstvo pravde Srbije je uputilo molbu za njegovo izrucenje, a on je dao saglasnost da bude izručen.

Kontić se sumnjiči da je 24. avgusta premlaćivanjem Miljana Mandića pokušao da ga ubije.

Mandić je kao oštećeni ranije ispitan u tižilaštvu.

Tužilaštvo u Novom Sadu tereti ga za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Zajedno sa njim osumnjičeni su u ovom slučaju O. L. i L. V, koji se sumnjiče za krivična delo učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Mesec dana su bili u pritvoru, a sredinom okrobra su pušteni da se brane sa slobode.

Novosadska policija je ranije saopštila da se Kontić sumnjiči da je 28-godišnjem mladiću zadao više udaraca u predelu glave i tela, usled čega je on izgubio svest, a nakon toga mu je polomio “obe podlaktice”.

Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti nakon što je 11. septembra na društvenim mrežama objavljen video snimak na kome se vidi prebijanje mladića.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here