Foto: MN Press
Slaviša Koprivica Balša Koprivica

Srpski centar, Balša Koprivica potpisao je ugovor na tri godine sa ekipom Partizana. Sin čuvenog Slaviše Koprivice pokušaće da se nametne Željku Obradoviću, nakon što je ogromno iskustvo sticao igrajući koledž košarku u SAD.

Njegov otac, Slaviša, u intervjuu za Mozzart Sport istakao je da će Balša trenirati kod najboljeg trenera kojeg Evropa u ovom momentu može da ponudi.

– Evo, trideset godina kasnije, Balša kreće sa iste tačke sa koje sam i ja pošao, sa saigračima iz Partizana i Žocom, u osvajanje evropske titule. Međutim, postoji razlika, mi smo imali trenera početnika, a Balša najtofejnijeg i najboljeg trenera Evrope. Razlika prava sitnica – rekao je Slaviša Koprivica.

Naravno, Slaviši je izuzetno drago što je Balša odlučio da košarka bude njegov životni poziv.

– Naravno, naročito jer ima velike simbolike. Mi smo pre tri decenije krenuli na put koji je doneo šampionsku titulu. Postali smo prvaci Evrope, a ova generacija je na čelu sa Željkom na početku novog puta.

Njegov otac otkrio je da nije siguran da li će njegov sin prvi deo priprema provesti sa ekipom na Zlatiboru ili će im se priključiti u Beogradu kada se vrate krajem sedmice.

– Posle devet godina boravka u SAD – u vratio se u domovinu. Vidim da je zadovoljan, da mu je drago, pun je optimizma. Pre dva dana je stigao u Beograd, potrebno mu je vreme da se malo aklimatizuje. Ne znam da li će na Zlatibor ili će tim čekati u Beogradu. Igrač je Partizana, pa kako odluče. Željan je dokazivanja, a motiv je veliki, kao i ulog.

Optimista je i kada govori o predstojećoj sezoni Partizana. Kaže da je tu veliki broj košarkaša koji će “gristi” da se dokažu Željku Obradoviću.

– Partizan ima mlad, perspektivan tim, momci žele da se dokažu. Imaju sve uslove da dobro rade, pravog trenera, a na njima je da treniraju dan i noć, slušaju, obostrana želja postoji pa se nadam i dobrom rezultatu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here